After the Sunset

After the Sunset (2004)

Film1
6.5 / 10
195
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Drama, Film noir, Komedie
Regie: Brett Ratner, Billy Wilder
Cast: Pierce Brosnan, Salma Hayek, meer »
Lengte: 97 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiefilm met Pierce Brosnan en Salma Hayek als twee meesterdieven die dachten lekker te kunnen genieten van een rustig leventje op een eiland

De meesterdieven Max (Pierce Brosnan) en zijn vriendin Lola (Salma Hayek) hebben na hun laatste klus genoeg geld binnengehaald en gaan op de Bahama's wonen. Ze genieten van hun rust op Paradise Island. Maar dan raakt FBI-agent Stan (Woody Harrelson), die hun al die jaren heeft proberen te pakken, er ineens van overtuigd dat de twee eigenlijk de diefstal van een waardevolle diamant aan het beramen zijn. Deze diamant van Napoleon komt namelijk toevalligerwijs aan op Paradise Island en bij Max begint het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan.

Regisseur Brett Ratner is het bekendst om zijn 'Rush Hour' films en de Hannibal Lecterfilm 'Red Dragon'. Pierce '007' Brosnan was de perfecte keuze voor de hoofdrol in 'After the Sunset', niet op de laatste plaats vanwege zijn rol in de remake van de echte 'heistfilm' 'The Thomas Crown Affair'. Voor tegenspeelster Salma Hayek is het voor het eerst sinds lange tijd dat ze in een komedie speelt. Hayek maakte haar Amerikaanse doorbraak in 'Desperado' van Robert Rodriguez en met het door haarzelf geproduceerde drama 'Frida' werd ze genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Actrice. • Pers -  

  Champagne en diamanten

  "Natuurlijk houdt regisseur Brett Ratner een paar kaarten achter de hand om zijn publiek in het ongewisse te laten, maar iets eigenzinnigs kan hij zijn genre-imitatie niet geven."

  Eric Koch - De Telegraaf

  De inkijk van Salma Hayek

  "Het tropische eiland waar het zich allemaal afspeelt, doet sterk denken aan een ouderwets filmdecor. In hoeverre dat is bedoeld als parodie wordt niet helemaal duidelijk."

  Leo Bankersen - Het Parool

  Flauwigheid kan best leuk zijn

  "Regisseur Brett Ratner is de juiste man voor het type lol dat After the Sunset beheerst. De plot kent verrassingen, maar de film draait om melige grappen en zorgeloze actie."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 april 2005
  Film1 première: Zaterdag 1 juli 2006
  Distributeur: Paradiso Entertainment
  Bezoekers: 19.291