Zoolander

Zoolander (2001)

Film1
6.1 / 10
61
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Ben Stiller
Cast: Ben Stiller, Owen Wilson, meer »
Lengte: 89 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie met Ben Stiller als Derek Zoolander, het meest populaire model ter wereld, die gemanipuleerd wordt om de president van MaleisiŽ te vermoorden

Derek Zoolander is al jaren het meest populaire mannelijke supermodel ter wereld. Dan wordt zijn plaats ineens ingenomen door de alternatief gestylde Hansel, een nieuwe ster aan het firmament. Diep teleurgesteld besluit Derek het modellenleven de rug toe te keren. Tot de wereldberoemde ontwerper Mugatu met Derek wil werken. Hij is weer back in business. Mugatu heeft echter niks dan kwade plannen met de stupide Derek. De ontwerper wil hem manipuleren zodat hij de president van MaleisiŽ gaat vermoorden. Journaliste Mathilda komt achter dit smerige plan en schiet Derek te hulp. Nu komt het erop aan dat Derek laat zien dat hij meer is dan just really, really, really good looking.

Zoolander is de derde film die Ben Stiller regiseerde. Stiller heeft tevens de titelrol op zich genomen, aan het scenario van de film meegeschreven en de film geproduceerd. Bovendien heeft Stillers vader Jerry Stiller een rol in de film als de directeur van Zoolanders modellenbureau en speelt Stillers vrouw, Christine Taylor, de rol van journaliste Mathilda. Derek Zoolander ( "I'm pretty sure there's more to life than just being really, really good looking!" ) is al langer een typetje van Stiller. In 1996 verscheen hij in de tvfilm Derek Zoolander: Male Model en in 1997 in de tvfilm Derek Zoolander University. Zoolander betekent voor Derek Zoolander echter de doorbraak.