Louder Than Bombs

Louder Than Bombs (2015)

Film1
5.1 / 10
13
IMDb
6.6 / 10 8953
Pers
77% 6
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Joachim Trier
Cast: Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Noorwegen, Frankrijk, Denemarken
Taal: Engels, Frans
Kijk nu

Drama met Jesse Eisenberg over twee broers die op een verschillende manier omgaan met de dood van hun moeder, een beroemde oorlogsfotografe

Drie jaar na de dood van zijn moeder, een bekende oorlogsfotografe, keert Jonah voor het eerst in jaren terug naar huis om samen met zijn vader en jongere broer Conrad een retrospectief van haar werk voor te bereiden. Nu hij zijn twee zoons weer onder hetzelfde dak heeft, probeert vader Gene tevergeefs de banden met zijn jongens aan te halen. Maar wanneer een verontrustend geheim dreigt boven te komen, worden de drie mannen gedwongen zichzelf en elkaar onder ogen te komen.

Het familiedrama Louder than Bombs is de eerste Engelstalige film van de Noorse regisseur Joachim Trier (Reprise, Oslo, August 31st). De film was op het festival van Cannes in de race voor de Gouden Palm en daarmee de eerste Noorse (co-)productie die meedeed in de competitie sinds 1979. • Pers - 77%  
  100

  Levensecht

  "Maar vooral, door die optimale en zuivere uitvoering, is Louder Than Bombs als het leven zelf. Door de corresponderende zienswijzen wordt de toeschouwer in staat gesteld precies dat te ervaren wat de personages ook doorgaan. Die hoge betrokkenheid maakt de film levensecht. Bovendien, omdat wij daadwerkelijk de personages worden, komt het besef dat ze helemaal niet zo afwijkend zijn. Eigenlijk zijn ze net zoals ons. Mensen."

  Wouter Los - Cinemagazine
  80

  Diep ontroerend

  "(Triers) overstap naar de Verenigde Staten is een prachtig menselijk en fijngevoelige drama, waarin veel onder de oppervlakte blijft sluimeren. Logisch ook, want de film gaat over weggestopte emoties. Over hoe sociaal onvermogen en een onverwerkt trauma elkaar als een vicieuze cirkel in stand kunnen houden. Diep ontroerend, met name in de slotscène."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  80

  In eerste instantie frustrerend

  "Het is raadzaam om Louder Than Bombs twee keer of misschien zelfs vaker te zien. Want de film heeft de schijn toegankelijk te zijn zonder dat daadwerkelijk te zijn. En dat werkt in eerste instantie frustrerend."

  Elise van Dam - Filmpjekijken.com
  80

  Inktzwarte wolk die een moeder boven haar gezin achterlaat

  "Louder than bombs begint als een thriller over het leven en de dood van Isabelle - wat is er precies gebeurd? - maar verandert halverwege in een intelligent gelaagd familiedrama."

  Jos van der Burg - Het Parool
  60

  Door rouw versnipperd

  "Een degelijke, maar onderkoelde film, zodat je als kijker toch met droge ogen de zaal uitloopt. Terwijl voorganger Oslo, August 31st insloeg als een bom, maakt deze film zijn titel niet waar."

  Suzan Groothuis - Indebioscoop.com
  60

  Drama is iets te virtuoos

  "Weinig films zijn psychologisch zo complex en tegelijk zo kraakhelder als Louder than Bombs , een drama dat in de finale als een goed geolied slot dichtklapt."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 3 maart 2016
  Distributeur: Remain In Light