The Da Vinci Code

The Da Vinci Code (2006)

Film1
7.6 / 10
750
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Mysterie, Thriller
Regie: Ron Howard
Cast: Tom Hanks, Audrey Tautou, meer »
Lengte: 148 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Verfilming van de wereldwijde bestseller van Dan Brown, met Tom Hanks als dr. Robert Langdon die verborgen boodschappen ontdekt in Da Vinci's kunst

Dr. Robert Langdon, een expert op het gebied van religieuze symboliek, raakt betrokken bij de mysterieuze moord op een oude beheerder van het Louvre en de Franse politieagent Bezu Fache ziet in Langdon meteen een belangrijke verdachte. In zijn onderzoek naar de werkelijke dader, wordt Langdon geholpen door de cryptologe Sophie Neveu. De vermoorde curator bleek lid te zijn geweest van een genootschap dat een eeuwenoud geheim verbergt. In hun zoektocht komen Langdon en Neveu op het spoor van verborgen boodschappen in het werk van Leonardo Da Vinci. Ligt hierin de sleutel van het mysterie?

Het was een kwestie van tijd eer The Da Vinci Code, de wereldwijde bestseller van schrijver Dan Brown, zou worden verfilmd. De regie ligt in handen van Ron Howard, die samen met producent Brian Grazer voor de derde keer in zee gaat met acteur Tom Hanks. Het trio werkte eerder aan de komedie Splash en het ruimtevaartdrama Apollo 13. De tegenspeelster van Hanks is Audrey Tautou, bekend uit de sprookjesachtige arthousehit Amélie. Andere rollen zijn voor Jean Reno, Alfred Molina, Paul Bettany en Ian 'Gandalf' McKellen. Het scenario komt van Akiva Goldsman, die eerder het script van Ron Howards A Beautiful Mind schreef.