The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D

The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D (2005)

Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Familie
Regie: Robert Rodriguez
Cast: Taylor Lautner, Taylor Dooley, meer »
Lengte: 93 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Familiefilm van Robert 'Spy Kids' Rodriguez over de tienjarige Max die in zijn fantasie geweldige avonturen beleeft met Sharkboy en Lavagirl

Max is een tienjarig jongetje dat graag fantaseert om te ontsnappen aan de zorgen van alledag. In zijn huidige fantasie wordt hij gelanceerd naar de Planet Drool, een rijk vol verbazingwekkende wonderen. Het lijkt wel een paradijs voor kinderen. Hier wonen Sharkboy, een jongen die half haai is, en Lavagirl, een vulkanische schoonheid die vlammen en gloeiend hete stenen kan uitstralen. Als de schokkende Mr. Electric en zijn maatje Minus de dromen de wereld uit willen krijgen, raken Sharkboy en Lavagirl in de problemen. Alleen Max kan hen helpen. Hij moet allerlei trucjes verzinnen om de twee uit handen van Mr. Electric te houden en leren hoe hij zijn dromen in realiteit kan omzetten.

The Adventures of Sharkboy and Lavagirl 3-D is geschreven, geproduceerd, geregisseerd, geschoten en gemonteerd door Robert Rodriguez, die naast actiefilms als Desperado en Sin City ook al de soortgelijke kinderfilmreeks Spy Kids maakte. De driedimensionale effecten, die door een speciaal brilletje te zien zijn, gebruikte hij eerder al in Spy Kids 3: Game Over. Rodriguez baseerde Sharkboy & Lavagirl op de verhalen die zijn zevenjarige zoon Racer Max Rodriguez bedacht, vol met intergalactische reizen en superhelden. Het is sowieso een familieproject want de twee andere zoons werden in het script verwerkt en moeder Elizabeth Avellan was co-producent. Cayden Boyd speelt Max, omdat hij volgens Rodriguez zoveel op Racer lijkt.