Pride and Prejudice

Pride and Prejudice (2005)

Film1
7.6 / 10
449
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: Joe Wright
Cast: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, meer »
Lengte: 127 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk
Taal: Engels

Nieuwe verfilming van Jane Austens beroemde roman over de zusjes Bennet die op zoek zijn naar geschikte echtgenoten, met alle problemen van dien

Mrs. Bennet (Brenda Blethyn) heeft vijf dochters en ziet ze allemaal graag trouwen met een geschikte man. Wanneer de jonge en rijke Mr. Bingley de zomer doorbrengt in de buurt van huize Bennet, ontstaat er onrust bij de meisjes. In zijn vriendenkring moeten immers genoeg geschikte vrijgezellen zitten. Wanneer de slimme Elizabeth (Keira Knightley) de knappe maar deftige Mr. Darcy (Matthew MacFayden) ontmoet, blijkt dat in de liefde niets gemakkelijk gaat.

Het romantische kostuumdrama 'Pride and Prejudice' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen uit 1813. Het verhaal werd al meerdere malen verfilmd en op televisie gebracht, wat ook geldt voor Austens boeken 'Sense and Sensibility', 'Emma' en 'Mansfield Park'. Hoofdrolspeelster Keira Knightley werd bekend met de films 'Bend It Like Beckham' en 'Pirates of the Caribbean', en speelt ook in 'King Arthur', 'The Jacket' en 'Domino'. Tegenspeler Matthew MacFayden heeft wat minder films op zijn naam staan, maar speelde wel een hoofdrol in de Engelse televisieserie 'Spooks'.