Yossi & Jagger

Yossi & Jagger (2002)

IMDb
7.3 / 10 3857
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: Eytan Fox
Cast: Ohad Knoller, Yehuda Levi, meer »
Lengte: 67 minuten
Land: IsraŽl, Verenigde Staten
Taal: Hebreeuws

Gewaagd portret van de homo-erotische liefde tussen twee Israëlische officieren, Yossi en Jagger

Yossi en Jagger zijn twee Israëlische officieren op een afgelegen legerbasis bij de Israëlisch-Libanese grens. Ze zijn verliefd en proberen hun eigen plek te vinden in een onderdrukkend en rigide systeem, dat hen dwingt een doel te verdedigen waar ze niet per definitie in geloven.
Yossi - bevelhebber van de compagnie - is een introverte jongen die in de eerste plaats in het systeem wil passen. Jagger, commandant van het peloton, is een open en meer vrijgevochten jongen. Yossi is vast besloten hun liefde geheim te houden, terwijl Jagger vindt dat Yossi samen met hem het leger moet verlaten.

Het Israëlische drama 'Yossi & Jagger' werd geregisseerd door Eytan Fox. De homo-erotische vriendschap tussen twee mannen is een terugkomend thema in de films van Fox, die zelf in het leger van Israël gezeten heeft. Zijn debuutfilm 'Time Off' uit 1990 over seksuele identiteit in het leger sloeg dan ook op zijn eigen leven. 'Time Off' won de 'Movie of the Year Award' in 1990, uitgereikt door het Israëlisch Film Instituut. 'Walk on Water' was de openingsfilm op het Film Festival van Berlijn en draaide ook op het Toronto International Film Festival.  • Overige informatie  
    Bioscooppremière: Donderdag 13 mei 2004
    Distributeur: A-film Distribution
    Bezoekers: 3.217