A History of Violence

A History of Violence (2005)

Film1
7.1 / 10
194
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regie: David Cronenberg
Cast: Viggo Mortensen, Ed Harris, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Misdaadthriller van David Cronenberg met Viggo Mortensen als een normale huisvader die plotseling van een crimineel verleden verdacht wordt

Tom Stall leidt een rustig leventje met zijn echtgenote Edie en hun twee kinderen in een klein Amerikaans stadje. Een onverwacht en bloederig incident zet hem plotseling in de schijnwerpers als held. Door zijn verschijning in de media menen enkele uiterst dubieuze types Tom te herkennen als hun 'oud collega' en 'partner in crime' die jaren geleden ineens spoorloos verdween. Tom weet zijn omgeving en zichzelf heel lang voor te spiegelen dat de criminelen de verkeerde man voor zich hebben, maar zal gedwongen worden tot het uiterste te gaan om zijn gezin en nieuwe leven te beschermen.

A History of Violence is een spannend misdaaddrama van de onorthodoxe Canadese regisseur David Cronenberg. In het verleden maakte hij vooral quasi-futuristische films als Videodrome, The Fly, Dead Ringers en eXistenz, maar A History of Violence ligt meer in het straatje van zijn drama's Crash en Spider. Het is gebaseerd op het gelijknamige stripverhaal van Vince Locke en John Wagner (mede-bedenker van Judge Dredd). Hoofdrolspeler Viggo Mortensen zullen de meesten kennen als Aragorn uit The Lord of the Rings. Andere rollen zijn voor Maria Bello (Payback), Ed Harris (A Beautiful Mind) en William Hurt (The Village).