Aeon Flux

Aeon Flux (2005)

Film1
6.5 / 10
215
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Sciencefiction
Regie: Karyn Kusama
Cast: Charlize Theron, Marton Csokas, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Verfilming van de futuristische animatieserie met Charlize Theron als de sexy rebel Aeon Flux die 400 jaar in de toekomst strijdt tegen het regime

In een verre toekomst hebben besmettelijke ziektes het grootste gedeelte van de wereldbevolking vernietigd. Er is nog maar één beschermde stad, Bregna, die wordt omgeven door een soort luchtbel. De stad wordt geleid door een aantal wetenschappers. Aeon Flux (Charlize Theron) is de belangrijkste strijdster van de Monican, een ondergronds rebellen-netwerk dat wordt geleid door 'The Handler'. Als Aeon een missie moet uitvoeren waarbij ze regeringsleider Goodchild moet vermoorden, ontdekt ze een belangrijk geheim, waardoor ze gaat twijfelen of ze wel aan de juiste kant staat.

Midden jaren negentig begon Aeon Flux als een serie korte animatiefilms op MTV van Peter Chung. De eerste afleveringen waren slechts een paar minuten lang, maar werden wegens succes uiteindelijk uitgebreid tot een half uur. De ingrediënten macht, corruptie, wapens, seks, dood en verderf zorgden voor een nieuwe stap in de wereld van de animatieseries. Deze live-action verfilming werd geregisseerd door nieuwkomer Karyn Kusama die debuteerde met 'Girlfight' uit 2000. Hoofdrolspeelster Charlize Theron ontving een Oscar voor haar rol in het drama 'Monster'. • Pers -  

  Aeon Flux

  "...woede van de Flux-freaks op de hals haalde, door hun heldin in een zwarte bodysuit te hijsen in plaats van haar vertrouwde paarse speelpakje. Een gemiddelde bioscoopganger zal daar niet zo¹n probleem van maken; die zal zich eerder storen aan dingen als de fletse personages, het onderontwikkelde verhaal en de onzin die moet doorgaan voor scifi."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Charlize Theron mept er strak op los

  "Aeon Flux is gebaseerd op het sf-stripavontuur dat muziekzender MTV een tijdje uitzond. De voornaamste charme van die serie was de weinig verhullende outfit van de heldin van dienst."

  Willem Schouten - Spits

  Heldin in latex

  "Het is een film zonder al te veel opgelegde moraal, met wel hier en daar zo'n echt Amerikaans zinnetje als "Ooit had ik een leven, nú heb ik een missie". De choreografie van de camera in combinatie met de gevechten mag er zijn."

  Dick van den Heuvel - De Telegraaf

  Theron tegen het totalitarisme

  "Oscarwinnares Theron ziet er knap uit in de strakke kleding waarin ze het totalitarisme bestrijdt. Maar de door haar onthulde geheimen van de heilstaat blijken vooral onnozel."

  David Sneek - De Volkskrant

  Weinig visuele hoogstandjes

  "...de dialogen lijken afkomstig uit een slecht stripverhaal en de artdirection, waar een sf-film het toch van moet hebben, biedt weinig visuele hoogstandjes."

  François Stienen - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 23 februari 2006
  Film1 première: Vrijdag 18 mei 2007
  Distributeur: United International Pictures
  Bezoekers: 14.620