Cheaper by the Dozen 2

Cheaper by the Dozen 2 (2005)

Film1
6.9 / 10
35
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Adam Shankman, Adam Shankman
Cast: Steve Martin, Eugene Levy, meer »
Lengte: 94 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal:
Kijk nu

Komedie waarin Tom Baker en zijn vrouw met hun twaalfkoppige kroost op zomervakantie gaan om de gezinsband nog hechter te maken

Tom en Kate Baker besluiten met hun twaalf kids op zomervakantie te gaan naar Lake Winnetka om weer helemaal tot rust te komen. Daar komt echter weinig van terecht als Tom zijn oude rivaal Jimmy Murtaugh tegenkomt, die zelf ook acht kinderen heeft. De overijverige Jimmy daagt de familie Baker uit en zo komen ze in een niets ontziende competitie terecht.

De originele versie van Cheaper by the Dozen stamt uit 1950 en is een komedie gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de grote familie van Frank Gilbreth. In 2003 verscheen er een moderne remake met Steve Martin in de hoofdrol en Cheaper by the Dozen 2 is daar weer een vervolg op. Vader Steve Martin, moeder Bonnie Hunt en alle twaalf kinderen, onder wie Hilary Duff, keren terug in hun rollen. De concurrerende familie Murtaugh wordt aangevoerd door Eugene Levy (Jims vader uit American Pie) en Carmen Electra (Starsky & Hutch).