X-Men: The Last Stand

X-Men: The Last Stand (2006)

Film1
7.7 / 10
506
Pers
50% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Fantasy, Sciencefiction
Regie: Brett Ratner
Cast: Hugh Jackman, Halle Berry, meer »
Lengte: 103 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië
Taal: Engels

Wanneer er een medicijn wordt gevonden om mutanten te behandelen, worden er nieuwe grenzen getrokken tussen de X-Men en Magneto's Brotherhood

Een middel om de mutanten te 'genezen' dreigt de loop van de geschiedenis te veranderen. Voor het eerst hebben de mutanten een keuze: hun unieke gaven behouden, al leven ze daardoor in afzondering, of hun krachten afstaan en mens worden. Dit drijft de tegengestelde standpunten van de twee leiders tot het uiterste. Professor Charles Xavier (Patrick Stewart) en zijn X-Men prediken tolerantie, terwijl de Brotherhood van Magneto (Ian McKellen) gelooft in het recht van de sterkste. De X-Men zullen een strijd moeten voeren die een eind maakt aan alle oorlogen.

Nadat regisseur Bryan Singer de eerste twee X-Men films had gemaakt, lonkte er een andere superheld met productieproblemen. Singer verving regisseur Brett Ratner voor 'Superman Returns' en via een aantal omzwervingen werd Ratner aangesteld om 'X-Men 3: The Last Stand' te regisseren. Opmerkelijk genoeg was Ratner ('Rush Hour') destijds ook al in de race voor de regie van de eerste 'X-Men'. In 'X3' komen niet alleen alle oude bekenden weer voorbij, maar worden we getrakteerd op een fiks aantal nieuwe personages, waaronder Beast (Kelsey Grammer), Shadowcat (Ellen Page) en Juggernaut (Vinnie Jones). • Pers -  

  Bombast en bordkartonnen personages

  "Goed nieuws: X-Men: The Last Stand schijnt het slot van een trilogie te zijn."

  Jan Pieter Ekker - Volkskrant

  Janssen steelt show in X-armageddon

  "...puur gezien als pulpcomicfilm is X3 wellicht de leukste editie. Simpelweg omdat er zo veel te zien is waar fans van zullen smullen."

  Willem Schouten - Spits

  Tweespalt bij de X-Men

  "...af en toe zijn de overeenkomsten met jodenvervolging, homodiscriminatie en andere uitwassen van intolerantie zo vet aangezet dat het superheldenverhaal bijna erbij inschiet."

  Fritz de Jong - Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 25 mei 2006
  Film1 première: Zaterdag 1 september 2007
  Distributeur: 20th Century Fox
  Bezoekers: 225.628
  Alternatieve titel: X-men 3
 • Reacties (206)  
   • Stembandit
   • zaterdag 12 december 2009
   • 09:49

   Echt mijn type films dit! Goeie acteurs, okay, matig verhaal (maar briljant vertolkt), en briljante special effects. Toch wel stoer dat Famke Janssen hier een prominente rol heeft en die waanzinnig neerzet! 9/10

   • woensdag 16 juni 2010
   • 22:28

   Ik heb me nooit geïtereseert in de vorige films. Ik had er niks mee. Dus ik zal geen menig geven of de film wel goed in het rijtje past. Maar vond deze film apart de film zelf best goed.
   Het verhaal is een wat cliché, maar opzich best prima.
   Door de een of andere reden vind ik de manier van filmen erg fijn om naar te kijken, mischien is het omdat er naar mijn mening goed is gelet op het script en de filmtechnieken. Die gaan goed samen in de film. De SFx zijn ook prima, ziet er goed uit, en de actie is ook best 'vet'.

   Je hoeft niet van x men of comics te houden om naar deze film te kijken.

   • GL
   • maandag 3 januari 2011
   • 18:18

   X-men zijn films waarvan ik nooit veel verwacht en dat pakt goed uit. Deze film is een beetje op het niveau van de tweede film. Begint goed maar het einde is oke maar niet waauw. Als aflsuiter van de 3-delige reeks mocht het wat meer zijn. Wss dachten de makers dat ook en flansten ze er hoe treurig ook een belachelijk scène bij die van de rode metalen brug. De reden van die scène sloeg ook alles. "Ik Kan niet zwemmen" Een beetje zwak vind je zelf ook niet? de visual effects zijn leuk en veelzijdig waardoor je contrastrijke en kleurrijke personages op het scherm krijgt. Nog steeds een van de positieve punten van de X-men films... Het laatste shot is zeer leuk... Maar zo heb je wel een gevoel van... "houd het dan nooit op en waarom heb ik deze film nu zitten kijken". Beetje een risico om deze film te kijken. Opnieuw een goeie x-men film maar op hij een waardige afsluiter is... nee niet echt. 6,5/10

   • Tarkus
   • woensdag 20 juli 2011
   • 14:43

   Tarkus schreef:
   Ondanks dat deze film geen regie is van Singer, vind ik hem toch geslaagd.
   Wederom zijn het de special effects die de film maken, net als in de 2 vorige, maar ze zijn hier allemaal nog eens een pak spectaculairder. Vooral de scene met de Golden Gate Bridge is indrukwekkend.
   Dit zou het laatste deel van de X-Men zijn, al laat men op het einde van de film duidelijk blijken dat er nog een vervolg in zit (Magneto die z'n krachten blijkt terug te krijgen, is Charles dan toch niet dood ???).
   Afwachten maar....


   Wederom een prima BD-uitgave van deze spectaculaire film. Indrukwekkend is vooral de sound, stukken beter dan op DVD.

   • john.creckboog
   • vrijdag 22 mei 2015
   • 00:43

   minder goed dan deel 2 maar nog steeds heel vermakelijk. *4

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer