Lucky Number Slevin

Lucky Number Slevin (2006)

Film1
7.6 / 10
306
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Regie: Paul McGuigan
Cast: Josh Hartnett, Morgan Freeman, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Duitsland, Canada, Groot-BrittanniŽ, Verenigde Staten
Taal: Engels

Misdaadthriller waarin Josh Hartnett in de New Yorkse onderwereld verzeild raakt, waar Morgan Freeman, Ben Kingsley en Bruce Willis de dienst uitmaken

Slevin (Josh Hartnett) komt naar New York om zijn vriend Nick Fisher op te zoeken, maar hij treft zijn appartement leeg aan. Buurvrouw Lindsey (Lucy Liu) vertelt hem het vermoeden te hebben dat Nick in de problemen zit. Dit vermoeden wordt al snel bevestigd wanneer de handlangers van The Boss (Morgan Freeman) op de stoep staan. Zij zien Slevin aan voor Nick en brengen hem naar The Boss, omdat die nog een appeltje te schillen heeft met Nick. Slevin belandt in een web van intriges waarin New Yorks grootste maffiabazen hem als pion gebruiken. Al snel lijkt het voor Slevin onmogelijk om uit deze uitzichtloze situatie te ontsnappen.

De misdaadthriller 'Lucky Number Slevin' kent een ware sterrencast met Josh Hartnett, Bruce Willis, Morgan Freeman, Lucy Liu, Stanley Tucci en Sir Ben Kingsley. De Schotse regisseur Paul McGuigan debuteerde in 1998 met 'The Acid House' en maakte zes jaar later 'Wicker Park', een Amerikaanse remake van de Franse thriller 'L'appartement', waarin eveneens Hartnett de hoofdrol speelde. Het scenario werd geschreven door debutant Jason Smilovic. • Pers -  

  Het moordende tempo van Lucky Number Slevin

  "Maar toch zal Lucky Number Slevin niet iedereen behagen. Simpelweg omdat McGuigan al te vaak het tapijt onder de voeten van zijn publiek vandaan trekt en vervolgens vraagt om een driewerf hosanna voor zijn inventiviteit. En dat gaat toch een beetje op de zenuwen werken."

  Willem Schouten - Spits

  Lucky Number Slevin slaat ietwat op hol

  "Aan het eind slaat Lucky Number Slevin een beetje op hol en wekt het bij de kijker een wat onbehaaglijk gevoel op. Vooral de verbale confrontatie tussen Freeman en Kingsley valt, door de hoge verwachtingen die er gedurende de film worden gecreŽerd, tegen."

  Michiel RŲling - Metro

  Soufflť blijkt naargeestig wraakverhaal

  "Paul McGuigan, een ervaren misdaadregisseur, houdt de vaart erin, en de acteurs vermaken zich uitstekend met de onzinnige, vaak geestige dialogen. Lange tijd houdt scenarioschrijver Jason Smilovic alle ballen in de lucht, maar tegen het einde gaat het mis."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 20 april 2006
  Film1 première: Vrijdag 27 juli 2007
  Distributeur: Independent Films
  Bezoekers: 70.871