Aquamarine

Aquamarine (2006)

Film1
6 / 10
28
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Komedie
Regie: Elizabeth Allen
Cast: Emma Roberts, Sara Paxton, meer »
Lengte: 104 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komische familiefilm waarin twee dertienjarige meisjes een zeemeermin vinden die geholpen wil worden in haar zoektocht naar de ware liefde

In een zwembad van hun strandclub in Florida, ontdekken de twee dertienjarige hartsvriendinnen Claire en Hailey, de mooie zeemeermin Aquamarine. Deze achttienjarige Aqua, die door haar vader werd uitgehuwelijkt, is op zoek naar de ware liefde. Ze heeft maar drie dagen de tijd en zet haar zinnen op strandwacht Raymond. Aqua vraagt aan Claire en Hailey of ze haar willen helpen, in ruil voor een wens. De twee meisjes brengen de zeemeermin de fijne kneepjes bij van het versieren, maar alles blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

De komische familiefilm 'Aquamarine' is de eerste lange speelfilm van Elizabeth Allen. Ook hoofdrolspeelsters Emma Roberts (Claire), Joanna 'JoJo' Levesque (Hailey) en Sara Paxton (Aquamarine) zijn nieuwkomers op het witte doek, die voornamelijk televisiewerk achter de rug hebben. Voor de rol van de zeemeermin was oorspronkelijk Jessica Simpson gevraagd, maar die kon het allemaal niet inplannen in haar drukke schema. • Pers -  

  Giechelen met vinnen

  "Aquamarine is duidelijk gemaakt voor meisjes die net voor de puberteit zitten; die al wel de kriebels krijgen van jongens maar nog niet toe zijn aan verkering of lichamelijke toestanden. En voor hen is de film waarschijnlijk best leuk."

  Marieke Kremer - Spits

  Zeemeermin op zoek naar liefde

  "Aquamarine is misschien wel heel meisjesachtig en erg voorspelbaar, de lichte zelfspot die er in verwoven zit maakt hem wel vermakelijk."

  Marianne Ingleby - Metro
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 11 mei 2006
  Film1 première: Zondag 7 oktober 2007
  Distributeur: 20th Century Fox
  Bezoekers: 2.663