Over the Hedge

Over the Hedge (2006)

Film1
7.3 / 10
396
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Komedie
Regie: Tim Johnson, Karey Kirkpatrick
Cast: Bruce Willis, Garry Shandling, meer »
Lengte: 83 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Animatiefilm over een groep dieren die na hun winterslaap ontdekt dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos, met alle gevolgen van dien

Wanneer een groep dieren uit hun winterslaap ontwaakt, komen ze erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun voorzichtige en neurotische leider, de schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. De eerste reactie van Verne is om in zijn schulp te kruipen en nooit meer 'over de heg' te gaan. De oplichter R.J. de Wasbeer, die Vincent de Beer een hele lading eten schuldig is, weet hen echter te overtuigen dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken! Zo leren de dieren met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze zelfs uit te buiten.

De computeranimatiefilm 'Over the Hedge' komt uit de stal van DreamWorks, makers van onder meer 'Shrek' en 'Madagascar'. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige cartoons van Michael Fry en T. Lewis, waarin een groep dieren zich moet zien aan te passen aan de moderne mensenwereld. Zoals gebruikelijk bij DreamWorks is weer een groot blik Hollywoodsterren opengetrokken om de geanimeerde figuurtjes van stemmen te voorzien onder wie Bruce Willis, Garry Shandling, Steve Carell, William Shatner, Wanda Sykes en Nick Nolte. • Pers -  

  Een doortrapte wasbeer

  "Over The hedge is onderhoudend, maar wordt nooit zo hilarisch als het ook door Dreamworks - Disneys grote concurrent - geproduceerde Shrek."

  Jos van den Berg - Het Parool

  Humoristische spiegel

  "De consumptiemaatschappij wordt met een knipoog op de hak genomen door de makers van Over the Hedge en dit gebeurt niet op de zoetsappige manier waar concurrent Disney een patent op blijkt te hebben."

  Jeroen Haverkort - Metro

  Op jacht naar verpakte lekkernijen

  "De strijd tussen de neurotische zakenvrouw, in haar strakke mantelpakje de verpersoonlijking van onze plastic consumptiemaatschappij, en de troepen van vrijbuiter R.J. levert een reeks geestige confrontaties op in deze digitale animatiefilm."

  E.K. - De Telegraaf

  Over the Hedge

  "Nee, de originaliteitsprijs hoeft Over the Hedge niet te verwachten. Wel de aanmoedigingsbokaal voor de meeste technische vooruitgang van een animatie-studio binnen een jaar: zelfs vergeleken met het allesbehalve amateuristische Madagascar hebben de techneuten vorderingen geboekt, waar je u tegen zegt."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Wat voor wezens wonen in de Vinexwijk?

  "Nee - origineel is Over the Hedge niet. Daar staat wel een dosis technisch vernuft tegenover, dat de film zo nu en dan verheft tot een visueel spektakel: de zogenaamde camera's kantelen alle kanten op, en de vachten van de dieren zijn tot in de kleinste pluisjes gedetailleerd."

  Ronald Ockhuysen - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 5 juli 2006
  Film1 première: Zondag 19 augustus 2007
  Distributeur: Universal Pictures International
  Bezoekers: 360.595
  Alternatieve titel: Beesten Bij De Buren, Over the Hedge (OV)