Arthur and the Minimoys

Arthur and the Minimoys (2006)

Film1
6.2 / 10
38
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie
Regie: Luc Besson
Cast: Freddie Highmore, Mia Farrow, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Frankrijk
Taal:

Mix van animatie en live-action over Arthur die naar een verborgen schat zoekt in het land van de Minimoys, een volkje in harmonie met de natuur

Arthur woont bij zijn lieve oma in Connecticut. Hij is geobsedeerd door de reisverhalen uit de dagboeken van zijn opa, die vier jaar eerder spoorloos is verdwenen. Een van de meest fascinerende anekdotes betreft een verborgen schat in het land van de Minimoys, waar kleine figuren wonen die onzichtbaar zijn voor het blote mensenoog. Als op een dag een vastgoedhandelaar op de stoep verschijnt met een schuldeis, besluit Arthur de schat te vinden voordat hij en zijn oma uit hun huis worden geplaatst. Met behulp van opa's instructies transformeert Arthur zich tot een Minimoy, en betreedt hij een magische wereld vol gevaren.

De Franse megaproductie 'Arthur and the Minimoys' is gebaseerd op het eerste boek uit een kinderreeks. De schrijver van deze serie is Luc Besson, de regisseur van enerverende actiefilms als 'Léon' en 'Nikita'. Besson bewerkte zijn kinderverhalen tot een filmscript, en het resultaat werd een mix van animatie en live-action. Voor de hoofdrol van Arthur castte hij Freddie Highmore, wiens eerdere acteerprestaties in 'Charlie and the Chocolate Factory' en 'Finding Neverland' lovend zijn ontvangen. Voor de geanimeerde Minimoy-sequenties kon Besson een beroep doen op illustere namen, die bereid waren om een personage in te spreken. Zo zijn in de Amerikaanse versie Robert De Niro, Madonna, David Bowie en Snoop Dogg te horen.