Arthur en de Minimoys

Arthur en de Minimoys (2006)

Film1
6.1 / 10
30
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Nederlandstalig
Regie: Luc Besson
Cast: Chris Silos, Kim-Lian van der Meij, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Frankrijk
Taal:

Mix van animatie en live-action over Arthur die naar een verborgen schat zoekt in het land van de Minimoys, een volkje in harmonie met de natuur

Arthur woont bij zijn lieve oma in Connecticut. Hij is geobsedeerd door de reisverhalen uit de dagboeken van zijn opa, die vier jaar eerder spoorloos is verdwenen. Een van de meest fascinerende anekdotes betreft een verborgen schat in het land van de Minimoys, waar kleine figuren wonen die onzichtbaar zijn voor het blote mensenoog. Als op een dag een vastgoedhandelaar op de stoep verschijnt met een schuldeis, besluit Arthur de schat te vinden voordat hij en zijn oma uit hun huis worden geplaatst. Met behulp van opa's instructies transformeert Arthur zich tot een Minimoy, en betreedt hij een magische wereld vol gevaren.

De Franse megaproductie 'Arthur and the Minimoys' is gebaseerd op het eerste boek uit een kinderreeks. De schrijver van deze serie is Luc Besson, de regisseur van enerverende actiefilms als 'Léon' en 'Nikita'. Besson bewerkte zijn kinderverhalen tot een filmscript, en het resultaat werd een mix van animatie en live-action. Voor de hoofdrol van Arthur castte hij Freddie Highmore, wiens eerdere acteerprestaties in 'Charlie and the Chocolate Factory' en 'Finding Neverland' lovend zijn ontvangen. • Pers -  

  Besson jat flink voor 'Minimoys'

  "De zeven jaar en tachtig miljoen euro die in de productie van Arthur and the Minimoys werden geïnvesteerd, zijn gebruikt om de decors te laten glinsteren en van de achtervolgingen achtbaanritjes te maken. De buitenkant van Arthur and the Minimoys is goed verzorgd."

  David Sneek - NRC

  Besson speelt op veilig

  "Het resultaat is een volk dat veel weg heeft van een kruising van elfen en hobbits, en dat leeft in de achtertuin van een jongetje."

  Asher Boersma - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 31 januari 2007
  Film1 première: Woensdag 7 mei 2008
  Distributeur: Independent Films