The Ant Bully

The Ant Bully (2006)

Film1
6.3 / 10
26
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Familie, Fantasy, Komedie
Regie: John A. Davis
Cast: Julia Roberts, Nicolas Cage, meer »
Lengte: 88 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Animatiefilm waarin een pestkop een koekje van eigen deeg krijgt als hij even klein wordt als de mieren waarvan hij de kolonie heeft verwoest

Na gepest te zijn door de bullebak uit de buurt, reageert Lucas zijn frustraties af op een groep mieren. De mieren blijken echter niet zo weerloos te zijn als Lucas had gedacht, want voor hij er erg in heeft, laten ze hem krimpen tot de afmetingen van een klein insect. Voor hun gerechtshof wordt Lucas veroordeeld tot een werkstraf: samen met de andere mieren moet hij aan de slag in de bouwketen van de kolonie. Daar leert hij van de hard werkende beestjes hoe belangrijk samenwerken is. Een les die goed van pas komt als hij samen met z'n nieuwe vriendjes een verdelger van ongedierte moet zien tegen te houden.

Grote man achter de computeranimatiefilm 'De mierenmepper' ('The Ant Bully') is regisseur, mede-scenarioschrijver en producent John A. Davis. Met zijn eigen animatiestudio, DNA productions, maakte hij onder andere de - op kinderzender Nickelodeon uitgezonden - computeranimatieserie 'Jimmy Neutron'. Deze serie kreeg een eigen, eveneens door Davis geregisseerde bioscoopfilm, die succesvol was aan de Amerikaanse Box Office. Met een bekend kinderboek als uitgangspunt, beroemde namen die stemmen inspreken in de originele versie (waaronder Julia Roberts, Meryl Streep en Nicolas Cage) en de grote Warner Bros. studio achter zich, is dit het eerste 'larger than life project' voor deze groeiende animatiebriljant.