The Prestige

The Prestige (2006)

Film1
7.8 / 10
236
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Fantasy, Thriller
Regie: Christopher Nolan
Cast: Hugh Jackman, Christian Bale, meer »
Lengte: 128 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-Brittannië
Taal: Engels

Magische thriller van Christopher Nolan waarin goochelaar Christian Bale zijn rivaal Hugh Jackman aftroeft met de ultieme truc

Londen, begin twintigste eeuw. Vrienden Robert Angier en Alfred Borden hebben allebei één doel: de beste illusionist ter wereld worden. Samen met Roberts vrouw Julia, zijn ze in dienst van een magiër. Wanneer Julia tijdens een mislukte truc om het leven komt, geeft Robert de schuld aan Alfred. Hun vriendschappelijke relatie slaat om in rivaliteit. Samen met uitvinder Cutter probeert Robert de ultieme truc te bedenken. Maar wanneer hij wordt afgetroefd door Alfred en diens 'Disappearing Man', leidt de competitie tussen de twee goochelaars tot jaloezie, obsessie en verraad. Robert blijkt er alles voor over te hebben om achter het geheim van Alfred te komen.

In 2000 kwam de jonge Britse regisseur Christopher Nolan met Memento, een thriller met een complex plot vol verrassende wendingen. Het script had hij zelf geschreven, samen met zijn broer Jonathan. Aangejaagd door het succes, zette Christopher zijn verovering van Hollywood door met het meer rechtlijnige Insomnia en de blockbustertrilogie Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises. In The Prestige, die hij opnieuw schreef samen met zijn broer Jonathan, gebruikt Christopher Nolan weer enkele van de spitsvondige scenario-ingrediënten die zijn doorbraak kenmerkten. Om de vingervlugheid van een echte goochelaar te krijgen, namen hoofdrolspelers Hugh Jackman en Christian Bale les bij collega-acteur Ricky Jay (Boogie Nights), die in de film te zien is als de magiër Milton.********

Film1 Recensie: Goochelende aartsrivalen

In de zo typerende kille en grauwe wereld van Christopher Nolan vechten Hugh Jackman en Christian Bale een spannende, verbeten strijd uit. Nolan goochelt weer wat met de tijd, maar laat vooral zien wat er gebeurt als de grenzen van ambitie overschreden worden.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  Goochelende aartsrivalen

  In de zo typerende kille en grauwe wereld van Christopher Nolan vechten Hugh Jackman en Christian Bale een spannende, verbeten strijd uit. Nolan goochelt weer wat met de tijd, maar laat vooral zien wat er gebeurt als de grenzen van ambitie overschreden worden.

  Kita van Slooten - Film1

  Echt of abracadabra?

  "Tegen de tijd dat de apotheose zich aandient, ben je wat moegestreden na alle is-het-echt-of-is-het-abracadabra-scènes."

  Ivar Snoep - de Filmkrant

  Magische tweestrijd

  "Bovenal is 'The Prestige' een pakkende, intrigerende thriller, die zich naar voorbeeld van de titel ontwikkelt. Telkens als de oplettende kijker de truc denkt door te hebben, wordt weer een volgende troefkaart onthuld."

  Eric Koch - De Telegraaf

  Verbeten strijd tussen goochelaars

  "De structuur van The Prestige is complex; Nolan rijgt de dubbele bodems, vertakkingen, omdraaiingen en tegenstellingen aaneen. Schijn en werkelijkheid lopen door elkaar, net als 'echte' magie en de moderne wetenschap."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 februari 2007
  Film1 première: Zaterdag 5 juli 2008
  Distributeur: Warner Bros
 • Reacties (36)  
   • nieuwsfilm1dct
   • maandag 2 juli 2012
   • 21:23

   Een goede drama/mysterie/thriller film...
   Prima verhaal...
   Prima acteerwerk...
   Bekende acteurs Hugh Jackman, Christian Bale en
   Michael Caine spelen zeer goed...
   Ook bekende acteur Andy Serkis (= Lord of the Rings)...
   Mooi HD kwaliteit...
   Prima achtergrond geluid/muziek...

   • Rick Deckard
   • zondag 14 oktober 2012
   • 13:27

   Subliem meesterwerk.

   • Tarkus
   • woensdag 3 december 2014
   • 20:41

   Tarkus schreef:
   Ik had meer verwacht van deze prent.
   Het eerste uur is bijzonder saai en verwarrend, in het tweede uur betert de film aanmerkelijk en blijf je dan weer geboeid kijken.
   Over de acteerprestaties heb ik ook zo mijn mening, ik vind niet dat Bale en Jackman hier het beste van zichzelf geven, daarentegen doet Michael Caine dat wel, en ook David Bowie is subliem in zijn, weliswaar kleine, rol.
   De film had van me meer sterren gekregen als men in het eerste uur meer zorg had besteed aan het scenario.
   Maar het einde van de film is des te verrassend dat hij de moeite loont om te bekijken.


   Ook eentje die ik heb herbekeken, maar iets veranderen aan mijn mening doe ik niet.
   Het blijft een van de mindere films van deze cast.

   • potlood
   • donderdag 10 maart 2016
   • 22:13

   De film begint op een podium van een theater tijdens een goochelnummer. Vervolgens zijn we op een proces want er is iets misgelopen met een goocheltruck. Vervolgens zijn we in een gevangenis en daarna zien we een trein rijden, een hotel en een bezoek aan iemand. Af en toe wordt alles doorspekt met scènes van goochelnummers. We verstaan er niets van, wat een verwarrende verfilming van het verhaal dat men wil vertellen. De film gestopt.

   • Jefferson
   • vrijdag 5 augustus 2016
   • 20:42

   Het eerste gedeelte van de film vond ik iets minder, maar naarmate de film vorderde werd hij echt goed.

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer