Miss Potter

Miss Potter (2006)

Film1
7 / 10
51
IMDb
7 / 10 19738
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Biografie, Drama
Regie: Chris Noonan
Cast: Renée Zellweger, Ewan McGregor, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Groot-Brittannië
Taal: Engels

Renée Zellweger als de Engelse kinderboekenschrijfster Beatrix Potter en haar zoektocht naar liefde, geluk en succes

Vanaf haar jonge levensjaren is kinderboekenschrijfster Beatrix Potter (Renée Zellweger) een onbegrepen meisje met een sterke wilskracht, een tomeloze fantasie en een passie voor de natuur. Op 36-jarige leeftijd wordt zij plotsklaps bekend met haar eerste kinderboek 'Het verhaal van Pieter Konijn'. Beatrix wordt verliefd op haar redacteur Norman Warne (Ewan McGregor) maar omdat hij van lage komaf is keuren de ouders van Beatrix de affaire af. Door de standvastigheid van het prille koppel, lijkt niets hun relatie in de weg te staan.

Maar liefst elf jaar na zijn bekroonde regiedebuut Babe keert de Australische regisseur Chris Noonan terug met zijn tweede speelfilm Miss Potter, een biografisch drama over de Engelse kinderboekeschrijfster Beatrix Potter (1866-1943). Voor de hoofdrol strikte hij Renée Zellweger die, zoals ze liet zien in Bridget Jones's Diary, goed overweg kan met een Brits accent. De kinderboekenschrijfster is echter uit ander hout gesneden dan de hedendaagse superkluns Bridget. Potters geliefde, Norman Warne, wordt gespeeld door acteur Ewan McGregor (The Island), die al eerder samen met Zellweger schitterde in de romantische 'screwball' komedie Down with Love. In een bijrol is actrice Emily Watson (Breaking the Waves, Kruistocht in spijkerbroek) te zien als Normans zus Millie.*******

Film1 Recensie: Zellweger charmant en'op en top Brits' als Miss Beatrix Potter

In alle opzichten 'Brits' drama met goede acteurs. Zellweger voegt een mooie rol aan haar CV toe als Beatrix Potter, maar het leven van de kinderboekenschrijfster is net niet boeiend genoeg om veel mensen naar de bioscoop te lokken.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  70

  Zellweger charmant en'op en top Brits' als Miss Beatrix Potter

  In alle opzichten 'Brits' drama met goede acteurs. Zellweger voegt een mooie rol aan haar CV toe als Beatrix Potter, maar het leven van de kinderboekenschrijfster is net niet boeiend genoeg om veel mensen naar de bioscoop te lokken.

  Michelle Iwema - Film1

  Liefdevol verzet Victoriaanse kunstenares

  "Een lieve film met een pittoresk tijdsbeeld, net zo vriendelijk als Potters onsterfelijke tekeningen."

  Dick van den Heuvel - De Telegraaf

  Poezelen zonder tuttig te worden

  "Het is een heel ander soort genieten dan bij horror, maar als griezelen mag, en niet al haar verhalen zijn zo onschuldig, mag poezelen ook."

  Laura van Zuylen - de Filmkrant

  Suikerspin voor romantische zielen

  "Het is niet meer dan het cinematografische equivalent van een suikerspin. Luchtig en mierzoet, en, ach, op zijn tijd best lekker."

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 februari 2007
  Film1 première: Zondag 9 maart 2008
  Distributeur: RCV Entertainment