Assepoester en de keukenprins

Assepoester en de keukenprins (2007)

Film1
5 / 10
24
IMDb
4.4 / 10 7416
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Komedie, Nederlandstalig
Regie: Paul Bolger, Yvette Kaplan, Paul J. Bolger
Cast: Annet Malherbe, EliZe van der Horst, meer »
Lengte: 87 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands

Animatiekomedie waarin de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm uit balans raakt als de gemene Frieda de touwtjes in handen gaat nemen

Wanneer de boze stiefmoeder van Assepoester, Frieda, een magische toverstaf in handen krijgt, wil zij niets liever dan de macht overnemen in Sprookjesland, de slechteriken laten winnen en alle sprookjes een ongelukkig einde geven. Assepoester, Ella voor haar vrienden, belandt van een sprookje in een nachtmerrie. In plaats van te verlangen naar haar knappe Prins, moet ze wakker worden uit haar roze droom en een manier vinden om Frieda te stoppen. Ella komt in actie, geholpen door haar beste vriend Rik en een bonte verzameling van dwergen, feeŽn en de tovenaarsleerlingen Munk en Mambo. Zal het ze lukken Sprookjesland te redden?

'Assepoester en de Keukenprins' is de Nederlandstalige versie van de komische Amerikaanse computeranimatiefilm 'Happily N'Ever After', die oorspronkelijk bedoeld was als een traditionele tekenfilm. Dat Assepoester in de film ook wel Ella wordt genoemd, heeft te maken met haar Amerikaanse naam: Cinderella. Sarah Michelle Gellar en Sigourney Weaver spraken de originele stemmen in van Ella en Frieda. In de Nederlandse versie zijn dat zangeres EliZe van der Horst en actrice Annet Malherbe. De film werd gemaakt door de redelijk onbekende animatie studio Vanguard Animation.********

Film1 Recensie: Assepoester doet het goed in haar lolbroek

Met heel veel humor en hilarische personages wordt het verhaal van Assepoester op een zeer geslaagde manier in een nieuw jasje gestoken. Zelfs de irritante Belgische accenten weten de lol die aan deze film te beleven valt niet te bederven.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  Assepoester doet het goed in haar lolbroek

  Met heel veel humor en hilarische personages wordt het verhaal van Assepoester op een zeer geslaagde manier in een nieuw jasje gestoken. Zelfs de irritante Belgische accenten weten de lol die aan deze film te beleven valt niet te bederven.

  Salina Mostert - Film1

  Happily N'Ever After

  "...gewoon genieten bij deze prima animatiefilm."

  Belinda Janssen - Veronica Magazine

  Te laat gemaakt

  "De karakters sprankelen niet, de handvol leuke grappen wordt tot vervelens toe herhaald en de animatie is naar de huidige maatstaven houterig."

  Floortje Smit - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 25 april 2007
  Film1 première: Zaterdag 9 augustus 2008
  Distributeur: Independent Films
  Alternatieve titel: Happily N'Ever After