Reprise

Reprise (2006)

Film1
5.2 / 10
15
IMDb
7.4 / 10 5603
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Joachim Trier
Cast: Anders Danielsen Lie, Espen Klouman-H°iner, meer »
Lengte: 105 minuten
Land: Noorwegen
Taal: Noors

Twee jeugdvrienden proberen het beiden te maken als schrijver en komen erachter dat hun jeugdige veronderstellingen niet gelijk zijn aan de realiteit

Eric en Phillip, beide begin twintig, hebben tot dusver zorgeloos door hun leven gedarteld, terwijl ze wachten tot het echte leven begint. Als ze nu hun ambities proberen te verwezenlijken, worden ze ermee geconfronteerd dat hun hoge verwachtingen van zichzelf, elkaar, en het leven in het algemeen niet overeen komen met de werkelijkheid. De jongens worden geconfronteerd met problemen die niet alleen hun vriendschap, maar ook hun gezamenlijke droom van schrijver worden op de proef stellen...

De Noorse film 'Reprise' is het speelfilmdebuut van Joachim Trier, die zelf het script schreef samen met Eskil Vogt met wie hij eerder de korte films 'Still' en 'Procter' maakte. Op het International Film Festival Rotterdam 2007 won de film The MovieSquad Award, de prijs van de jongerenjury. Ook op de festivals van Toronto en Karlovy Vary viel 'Reprise' in de prijzen.



********

Film1 Recensie: De destructie van een vriendschap

In Reprise wordt het heden van twee vrienden constant bestookt met gebeurtenissen uit het verleden en dromen voor de toekomst. Zo maakt debuterend regisseur Joachim Trier prachtig voelbaar wat vriendschap maakt en kraakt.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  De destructie van een vriendschap

  In Reprise wordt het heden van twee vrienden constant bestookt met gebeurtenissen uit het verleden en dromen voor de toekomst. Zo maakt debuterend regisseur Joachim Trier prachtig voelbaar wat vriendschap maakt en kraakt.

  Jesse Heijnis - Film1

  Het enige dat overblijft, is alles

  "...Joachim Trier blijft de verwende filmkijker met deze Noorse Oscarinzending steeds een stap voor."

  Ronald Rovers - De Filmkrant

  Sprankelend debuut over jongensvriendschap

  "Reprise krijgt een wel heel bescheiden release, in slechts een Amsterdams zaaltje. Deze branievolle film over volwassenwording, vriendschap, relaties en het maken van keuzes had beter verdiend."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 28 juni 2007
  Film1 première: Maandag 27 oktober 2008
  Distributeur: A-film Distribution