Knocked Up

Knocked Up (2007)

Film1
7 / 10
122
Pers
90% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Judd Apatow
Cast: Seth Rogen, Katherine Heigl, meer »
Lengte: 129 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie van de maker van The 40 Year Old Virgin waarin nietsnut Ben zijn one-night-stand per ongeluk zwanger heeft gemaakt

Het rooskleurige leventje van de ambitieuze journaliste Allison Scott (Katherine Heigl) eindigt snel nadat ze met nietsnut Ben Stone (Seth Rogen) in zeer dronken toestand in bed is beland. Dit dronken avontuurtje mondt namelijk uit in een ongewenste zwangerschap. Staande voor de keuze om de rest van haar leven alleen te doorkruisen of de vader van het kind beter te leren kennen, kiest ze voor het laatste. Het nieuws van haar zwangerschap komt voor Ben als donderslag bij heldere hemel. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?

'Knocked Up' is de tweede speelfilm geregisseerd door Judd Apatow. Hij maakte fuore met de originele komedie The 40 Year-Old Virgin met in de hoofdrol komiek Steve Carell. Seth Rogen speelde een bijrol in deze film en is nu door Apatow gepromoveerd tot hoofdrolspeler in 'Knocked Up'. En nog wel naast niemand minder dan Katherine Heigl wiens carrière in de lift zit door haar rol als Dr. Isobel 'Izzie' Stevens in de televisieserie 'Grey's Anatomy'.*********

Film1 Recensie: Volwassen komedie over zwangerschap en wiet

Judd Apatow versmelt na zijn debuut 'The 40-Year Old Virgin' op onnavolgbare wijze komedie en drama in deze op alle fronten scorende relatiefilm. Hoofdrolspeler Seth Rogen laat zien dat je er niet uit hoeft te zien als George Clooney om een geweldige leading man te zijn.

Lees verder
 • Pers - 90%  
  90

  Volwassen komedie over zwangerschap en wiet

  Judd Apatow versmelt na zijn debuut 'The 40-Year Old Virgin' op onnavolgbare wijze komedie en drama in deze op alle fronten scorende relatiefilm. Hoofdrolspeler Seth Rogen laat zien dat je er niet uit hoeft te zien als George Clooney om een geweldige leading man te zijn.

  Bart-René Thiel - Film1

  Dan maar zonder condoom

  "Wat 'Knocked Up' laat uitstijgen boven de gemiddelde komedie zijn juist de aspecten die weinig met het genre te maken hebben en door Apatow toch in de film verwerkt zijn."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad

  De schoonheid en de slons

  "(...) Wat 'Knocked Up' ver doet uitstijgen boven de gemiddelde Amerikaanse komedie is de nadruk die Apatow legt op een solide ontwikkeling van personages en verhaal. Ben en Alison zijn geen karikaturen, maar echte mensen met wiens beslommeringen je twee uur lang kunt meeleven."

  Door Oene Kummer - Sp!ts

  Eerlijke parodie op moderne zeden

  "'Knocked Up' gaat dwars tegen de regels van de romantische komedie in. Het is een tijdsdocument dat de vraag oproept waarom we eigenlijk streven naar een ideaalbeeld. (...) Een pleidooi voor het breken van de regels of het zoeken naar een tussenweg."

  Floortje Smit - De Volkskrant

  Liefje voor één nacht wordt vader

  "Dat 'Knocked Up' toch geen suffe indruk maakt, komt doordat de film de belegen moraal verpakt in soms geestige dialogen en satirische terzijdes over de sfeer op de werkvloer bij een tv-station."

  Jos van der Burg - Het Parool

  Trekken tegenpolen wel aan?

  "Een schot in de roos van regisseur Apatow. Evenals de film trouwens, want het gebeurt niet vaak dat een komedie je tot nadenken maant."

  Jochem Geerdink - Metro

  Wegwezen of proberen er iets van te maken?

  "De regisseur [vergeet] nooit waar het uiteindelijk om draait: dat er gelachen moet worden. En hoe! Apatow is een kei in venijnige vuilbekkerij, en hij legt zijn sympathieke personages de meest hilarische dialogen in de mond."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 september 2007
  Film1 première: Zondag 5 oktober 2008
  Distributeur: Universal Pictures International