Amerikalilar Karadeniz'de 2

Amerikalilar Karadeniz'de 2 (2007)

IMDb
2.2 / 10 910
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Komedie
Regie: Kartal Tibet
Cast: Metin Akpinar, Peker Acikalin, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Turkije
Taal:

Doldwaze Turkse komedie van regisseur Kartal Tibet waarin een klein dorpje wordt opgeschrikt door een Amerikaanse bom, die niet explodeert

Vanwege een onverklaarbare, stomme fout wordt een raket afgevuurd vanuit de Zwarte Zee, alwaar Amerika op de bodem raketinstallaties heeft geïnstalleerd tegen bedreigingen vanuit Teheran. Het lukt de officieren de intelligente raket met behulp van een wijziging in de coördinaten om te leiden naar een ongevaarlijke plek, namelijk een dorpje aan de Turkse kust. De bom gaat door de ingreep niet af, dus rest de Amerikanen alleen nog de raket op te halen zonder dat iemand het doorheeft. Amerikaanse undercover agenten gaan infiltreren in het dorpje met hilarische ontmoetingen en 'misverstanden' tot gevolg.

In de doldwaze Turkse komedie 'Amerikalilar Karadeniz'de 2' geeft een vette knipoog naar de buitenlandse politiek van Amerika. De hoofdrollen worden gespeeld door de populaire Turkse acteurs Peker Acikalin (Maskeli Besler) en Metin Akpinar (Egreti Gelin). Een andere populaire naam in de film is Müslüm Gürses, een van de grootste volkszangers die Turkije ooit heeft gekend.