Mon fils à moi

Mon fils à moi (2006)

Film1
5.6 / 10
23
IMDb
6.7 / 10 556
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Martial Fougeron
Cast: Nathalie Baye, Victor Sévaux, meer »
Lengte: 79 minuten
Land: België, Frankrijk
Taal: Frans

Frans-Belgisch drama over een jonge jongen en zijn overbezorgde moeder die niet wil accepteren dat hij geen klein kind meer is

Julien is een jongen aan het begin van z'n puberteit. Zijn moeder, streng en bezitterig, heeft verschrikkelijke humeurschommelingen. Ze wordt verwaarloosd door haar man en projecteert daarom al haar liefde op haar zoon, waarbij ze schaamteloos alles wat hij doet nauwlettend in de gaten houdt. Ze is veel te beschermend en geeft haar zoon totaal geen ruimte. Hij is niet opgewassen tegen haar manipulatieve gedrag en weet niet hoe hij voor zichzelf op moet komen. Ondanks enkele innige momenten, sluit Julien, onderdanig en meegaand tegenover zijn moeder, zich meer en meer af.

Het Frans-Belgische drama Mon fils à moi wist op het internationale filmfestival van San Sebastián de hoofdprijs in de wacht te slepen (ex aequo met het Koerdische drama Half Moon) en de prijs voor Beste Actrice. Voor Victor Sevaux was dit zijn speelfilmdebuut. Nathalie Baye begon op 14-jarige leeftijd aan een danscarrière. Drie jaar later toerde ze met een gezelschap door de VS. Bij haar terugkomst in Frankrijk besloot ze zich echter ook op acteren te gaan richten. Regisseur Martial Fougeron schreef het scenario samen met Florence Eliakim. • Pers -  

  Een monster van een moeder

  "Mon fils à moi is een wurgend claustrofobisch drama, dat toch niet helemaal bevredigt. Dat komt door de extreme personages. Debuterend regisseur Martial Fougeron toont een horrorgezin, maar is niet in verklaringen geïnteresseerd. Dat is te makkelijk."

  Jos van der Burg - Het Parool

  Monsterlijke moederliefde

  "Mon fils à moi is het knappe en beklemmende debuut van een filmmaker die weet hoe hij zijn publiek moet manipuleren."

  Pauline Kleijer - Volkskrant

  Van schattebout tot monster

  "Spannend maar weinig diepgaand, deze thriller over een bezitterige moeder en haar door liefde verstikte puberzoon.Uiteindelijk wil Fougeron vooral een spannende thriller afleveren; een intentie die al door die vooruitblikkende eerste scène werd verraden."

  Kevin Toma - De Filmkrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 19 juli 2007
  Film1 première: Maandag 14 juli 2008
  Distributeur: Cinemien Film & Video Distribution