The Dark Knight

The Dark Knight (2008)

Film1
8.6 / 10
813
Pers
100% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Misdaad, Thriller
Regie: Christopher Nolan
Cast: Christian Bale, Heath Ledger, meer »
Lengte: 152 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op 'Batman Begins' van Christopher Nolan met Christian Bale als de titelheld en Heath Ledger als zijn aartsvijand The Joker

Met de hulp van luitenant Jim Gordon en de toegewijde nieuwe openbaar aanklager, Harvey Dent, wil Batman de georganiseerde misdaad in Gotham voorgoed uitroeien. Dit drietal gaat in eerste instantie doeltreffend te werk, maar ze vallen ten prooi aan een opkomend meesterbrein, 'The Joker'. Hij dompelt Gotham onder in totale anarchie en dwingt de 'Dark Knight' steeds verder over de delicate grens tussen held en burgerwacht.

In dit vervolg op 'Batman Begins' van Christopher Nolan ('Memento') speelt Christian Bale opnieuw de titelheld. Voor zijn intense vertolking van The Joker won acteur Heath Ledger, die begin 2008 kwam te overlijden, vele prijzen waaronder een Golden Globe en een Oscar. Het was de tweede keer in de geschiedenis van de Oscars dat een acteur postuum het beeldje won.**********

Film1 Recensie: The Dark Knight is one hell of ride

Chris Nolans The Dark Knight is alles wat je mag verwachten van een vervolg en meer: personages worden verder uitgediept, een scary as hell bad guy en adrenalineverhogende actiescènes die worden afgewisseld met vlijmscherpe humor en een plot van epische proporties.

Lees verder
 • Pers - 100%  
  100

  The Dark Knight is one hell of ride

  Chris Nolans The Dark Knight is alles wat je mag verwachten van een vervolg en meer: personages worden verder uitgediept, een scary as hell bad guy en adrenalineverhogende actiescènes die worden afgewisseld met vlijmscherpe humor en een plot van epische proporties.

  Bart-René Thiel - Film1

  Batman lost beloften in

  "Naast het sterke acteerwerk, zijn het dergelijke nuances die van The Dark Knight zo'n goede film maken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het schitterende uiterlijk van de film en de spectaculaire special effects."

  Marieke Kremer - Sp!ts

  Grimmig en intellectueel

  "The Dark Knight is extreem gewelddadig, extreem duister en extreem effectief - met dank aan het gelaagde scenario, de bevlogen acteurs en de pulserende soundtrack, die de gaten in de plot verhult en het adrenalineniveau op peil houdt."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant

  Thank God for Chris Nolan

  "De sfeer, het verhaal, de karakters, de dialogen, het camerawerk, de sterrencast... gewoonweg alles klopt aan The Dark Knight."

  Jochem Geerdink - Metro

  The Dark Knight

  "Helden, schurken en actie vormen een diepgaand en spectaculair geheel, dat alle vooroordelen over oppervlakkige superheldenfilms in één keer van tafel veegt."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  The Dark Knight

  "Het is een interessant thema, dat bloedserieus wordt uitgewerkt, waarbij Christian Bale als vanouds overtuigend spel laat zien. De filmtitel maakt duidelijk dat we geen opwekkende afloop kunnen verwachten: dit is geen vrolijk, swingend en bontgekleurd stripspektakel."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 24 juli 2008
  Film1 première: Zaterdag 19 september 2009
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: Batman 2
 • Reacties (206)  
   • junior
   • dinsdag 14 augustus 2012
   • 08:33

   goede batman film

   • john.creckboog
   • vrijdag 30 november 2012
   • 22:29

   mooie film. ik vond heath ledger als de joker ook geniaal. voor de rest is het nog een goed verhaal, mooie cast, ook nog wat goede actie. *5.0

   • Tarkus
   • zaterdag 1 december 2012
   • 13:12

   Tarkus schreef:
   Wederom een prima film van Christopher Nolan, die hiermee bewijst dat hij de geknipte regisseur is voor de Batman-films.
   De prent zit weer boordevol actie, maar ook heeft de film een zeer goed scenario, beter dan bij de eerste (nieuwe) Batman film.
   Christian Bale, Gary Oldman, Michael Caine en Morgan Freeman zijn net als in de eerste film wederom prachtig in hun rollen.
   Maar de rol in deze film is toch wel 'The Joker', gespeeld door Heath Ledger. Ik dacht dat met de eerste Joker, toen vertolkt door Jack Nicholson, het niemand beter zou kunnen, maar dat is dus buiten Ledger gerekend. Hij is werkelijk subliem in deze rol, als hij hier niet een Oscar voor krijgt dan weet ik het echt niet meer.
   Zoals iedereen wel weet zal dat dan wel postuum moeten gebeuren, want Heath Ledger overleed begin dit jaar (2008).
   Maar één ding weet ik nu wel zeker, niemand zal hem dit ooit nadoen, werkelijk prachtig wat hij hier liet zien. Het is des te jammer dat we nooit meer van Ledger's prachtprestaties zullen zien.
   Over de film verder: ook de special effects zijn naar goede gewoonte prachtig en de donkere sfeer die zo typisch is voor de Batman-verhalen hangt nu ook weer over de ganse film.
   Kortom, een pracht van een film waar je ruim meer dan 2 uur van kan genieten, en dubbel en dik een 5 sterren waard, maar die konden zelfs alleen al op Ledger's naam worden geschreven.


   Opnieuw bekeken op blu-ray, en heb niets toe te voegen aan mijn eerdere commentaar.
   Fantastische film !!

   • Roeltje
   • zaterdag 15 december 2012
   • 20:18

   Hou normaal niet van dit genre, maar dit is een hele goede film. Heb me geen moment verveeld. Aanradertje dus.

   • Roeltje
   • zaterdag 15 december 2012
   • 20:18

   Hou normaal niet van dit genre, maar dit is een hele goede film. Heb me geen moment verveeld. Aanradertje dus.

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer