Eastern Promises

Eastern Promises (2007)

Film1
7.6 / 10
57
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Misdaad, Thriller
Regie: David Cronenberg
Cast: Viggo Mortensen, Naomi Watts, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Groot-Brittannië, Canada, Verenigde Staten
Taal: Engels, Russisch

Misdaadthriller waarin Viggo Mortensen als lid van de Russische maffia in Londen een bemoeizuchtige verpleegster (Naomi Watts) uit de weg moet ruimen

De mysterieuze en onverschrokken Nikolai (Viggo Mortensen) maakt deel uit van een van de meest notoire Russische maffia-families binnen de Londense georganiseerde misdaad. Zijn perfecte bestaan wordt verstoord als zijn wegen kruisen met die van Anna (Naomi Watts). Zij is een onschuldige verpleegster die vecht voor de hulpelozen. Wanneer een jong meisje in het ziekenhuis overlijdt, stuit Anna op bewijsmateriaal tegen de familie. Toch kan de keiharde Nikolai de opdracht Anna en haar bemoeizuchtige Russische oom uit de weg te ruimen niet voltooien. Is het zijn zwak voor de kwetsbare verpleegster of speelt er meer?

Twee jaar na A History of Violence, werken regisseur David Cronenberg en acteur Viggo Mortensen opnieuw samen. De misdaadthriller Eastern Promises, die zich afspeelt in Londen, is de eerste film die de Canadese regisseur geheel buiten zijn vaderland heeft opgenomen. Mortensen werd voor zijn rol genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur en op het Film Festival van Toronto won de film de publieksprijs.*******

Film1 Recensie: Eastern Promises maakt belofte niet helemaal waar

Na de samenwerking van regisseur David Cronenberg en Viggo Mortensen in het meesterlijke 'A History of Violence', maakt 'Eastern Promises' zijn hoge verwachtingen niet helemaal waar. Dit is echter geen reden om dit bij vlagen ijzersterke en keiharde gangsterepos links te laten liggen.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  70

  Eastern Promises maakt belofte niet helemaal waar

  Na de samenwerking van regisseur David Cronenberg en Viggo Mortensen in het meesterlijke 'A History of Violence', maakt 'Eastern Promises' zijn hoge verwachtingen niet helemaal waar. Dit is echter geen reden om dit bij vlagen ijzersterke en keiharde gangsterepos links te laten liggen.

  Bart-René Thiel - Film1

  Bloed, tattoos en wodka

  "'Eastern Promises' is een nietsontziende, ruwe en grimmige misdaadfilm, met een paar scènes die je niet snel zult vergeten."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Dit is onze wereld niet

  "Eastern Promises is een naargeestig meesterwerk."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant

  Ga nooit met Russen eten

  "(...) Waar A history of violence de kijker terloops over seks en geweld in film en in het echte leven liet nadenken, haalt Eastern promises met één ontregelende scène te weinig overhoop om een blijvende indruk achter te laten."

  Bart van der Put - Het Parool

  Sauna nooit meer hetzelfde

  "Ondanks het wat vergezochte verhaal, herbergt 'Eastern Promises' scenes die je niet meer snel zult vergeten."

  Jochem Geerdink - Metro

  Viggo keihard in elkaar gebeukt

  "Ondanks schoonheidsfouten is 'Eastern Promises' een indrukwekkende film."

  Marieke Kremer - Sp!ts
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 29 november 2007
  Film1 première: Woensdag 17 december 2008
  Distributeur: RCV Entertainment