Superbad

Superbad (2007)

Film1
7.4 / 10
49
Pers
90% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Greg Mottola
Cast: Jonah Hill, Michael Cera, meer »
Lengte: 114 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

In deze komedie van de producenten van The 40 Year-Old Virgin proberen de pubers Evan en Seth eindelijk eens succes bij vrouwtjes te krijgen

Twee sociaal onbekwame tieners staan op het punt staan hun middelbare school diploma te halen. De jongens zijn onafscheidelijk - maar nu gaan ze naar verschillende universiteiten en zijn ze gedwongen om zich aan te passen aan een leven zonder elkaar. Evan (Michael Cera) is lief, slim, en en een beetje bangig. Seth (Jonah Hill) is goedgebekt, wispelturig en heeft maar één interesse: seks. Dit is het verhaal over hun misplaatste pogingen om hun levenslange tekort aan vrouwen terug te draaien in één panische nacht. Die vreselijke, vernederende nacht die je voor de rest van je leven koestert.

Komiek Seth Rogen (bekend als hoofdrolspeler van Knocked Up) schreef samen met zijn jeugdvriend Evan Goldberg het scenario van Superbad. Het verhaal is min of meer gebaseerd op hun eigen belevenissen als pubers.



*********

Film1 Recensie: Hilarische high school comedy met onverwachte diepgang

Superbad is zonder enige twijfel één van de leukste komedies van dit jaar. De avonturen van middelbare scholieren Seth, Evan en McLovin is een achtbaanrit van geslaagde grappen en onverwachte momenten van ontroering. Superbad is in één woord SUPER.

Lees verder
 • Pers - 90%  
  90

  Hilarische high school comedy met onverwachte diepgang

  Superbad is zonder enige twijfel één van de leukste komedies van dit jaar. De avonturen van middelbare scholieren Seth, Evan en McLovin is een achtbaanrit van geslaagde grappen en onverwachte momenten van ontroering. Superbad is in één woord SUPER.

  Bart-René Thiel - Film1

  Comedy classic in wording

  "Superbad [heeft] een geheim wapen: debutant en übernerd Christopher Mintz-Plasse. Ga naar deze comedy classic in wording en je weet waarom dit jochie nooit meer van de bijnaam 'McLovin' af komt."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Nerds op zoek naar meiden en drank

  "Superbad is weinig verfijnd, maar erg grappig."

  Marieke Kremer - Sp!ts

  Puberaal en ontroerend

  "Superbad is het voorlopige hoogtepunt in het oeuvre van de pas 25-jarige Seth Rogen (...) en Judd Apatow. 'Superbad' is smakeloos en puberaal, hartverwarmend en hilarisch."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 8 november 2007
  Distributeur: Sony Pictures Releasing