88 Minutes

88 Minutes (2007)

Film1
6.4 / 10
46
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad, Thriller
Regie: Jon Avnet
Cast: Al Pacino, Alicia Witt, meer »
Lengte: 108 minuten
Land: Verenigde Staten, Duitsland
Taal: Engels

Thriller waarin Al Pacino de FBI hielp met de veroordeling van een psychopaat, maar dan een telefoontje krijgt dat hij nog 88 minuten te leven heeft

De succesvolle forensisch psychiater en hoogleraar aan de universiteit Jack Gramm (Al Pacino) heeft de FBI gesteund in het proces tegen de seriemoordenaar Jon Forster (Neil McDonough). Wanneer de psychopaat wordt veroordeeld tot de doodstraf, beweert hij dat het proces oneerlijk is verlopen. Forster wijst met de beschuldigende vinger richting Gramm. Op de vooravond van de executie krijgt Jack een telefoontje van iemand die hem vertelt dat hij nog maar 88 minuten te leven heeft. Haastig gaat Jack met de hulp van de FBI op zoek naar een nieuwe seriemoordenaar die dezelfde methoden gebruikt als Jon.

88 Minutes speelt zich in zogenaamd 'real time' af, waarbij de speelduur van de film onvereenkomt met die van het verhaal. Dit trucje werd eerder gebruikt in onder meer Nick of Time en natuurlijk de tv-serie "24". De hoofdrol is voor niemand minder dan Al Pacino, een begrip in de filmwereld. De inmiddels 65-jarige acteur heeft juweeltjes als The Godfather-trilogie en Heat op zijn naam staan. In de laatste speelde hij naast een andere levende legende Robert De Niro. In 2008 zijn ze samen in Righteous Kill te zien. De regie is in handen van Jon Avnet. Voor Pacino een oude bekende, want beiden werkten ook aan 88 Minutes.