Aliens vs Predator: Requiem

Aliens vs Predator: Requiem (2007)

Film1
5.3 / 10
165
IMDb
5.1 / 10 234
Pers
20% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Horror, Sciencefiction
Regie: Colin Strause, Greg Strause
Cast: John Ortiz, Steven Pasquale, meer »
Lengte: 86 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Vervolg op Alien vs Predator, waarin de twee buitenaardse rassen hun strijd voortzetten in een bosrijke omgeving van Colorado nabij een klein dorpje

Nadat een Alien zich genesteld heeft in een Predator, is er een krachtige kruising ontstaan tussen de twee buitenaardse rassen. Dit hybride monster stort neer op aarde nabij een klein dorpje in de bosrijke omgeving van Colorado, waar het de strijd aangaat met de Aliens. De gevechten die volgen, worden opgemerkt op de thuisplaneet van de Predators. Een van hun beste jagers wordt erop afgestuurd om orde op zaken te stellen. Ondertussen vormen de lokale sheriff, een militair, een ex-gevangene en een groep tieners een doelwit binnen de oorlog van buitenaardse wezens. Ze moeten vechten voor hun leven en proberen uit alle macht hun lot te ontvluchten.

In 2004 regisseerde Paul W.S. Anderson Alien Vs. Predator, een sci-fi actiefilm naar de gelijknamige reeks videogames en comics, waarin de buitenaardse monsters uit de Alien en Predator films werden samengevoegd. Aan het eind was te zien hoe er een kruising ontstond tussen een Alien en een Predator, en dit hybride monster vormt in het vervolg Aliens vs Predator: Requiem een nieuwe bedreiging. Anderson trad Anderson op als producent en liet de regie over aan de broers Colin en Greg Strause die hiermee hun regiedebuut maken. Eerder maakten ze videoclips, en werkten ze aan de special effects van films als xXx 2, Fantastic Four en 300.**

Film1 Recensie: Meer is minder

Volstrekt overbodig vervolg op 'Alien vs Predator' uit 2004. De special effects zijn nog wel om aan te zien, maar de dialogen en personages zijn compleet ongeloofwaardig. De vele verwijzingen naar de originele 'Alien'-films zijn zelfs beledigend.

Lees verder
 • Pers - 20%  
  20

  Meer is minder

  Volstrekt overbodig vervolg op 'Alien vs Predator' uit 2004. De special effects zijn nog wel om aan te zien, maar de dialogen en personages zijn compleet ongeloofwaardig. De vele verwijzingen naar de originele 'Alien'-films zijn zelfs beledigend.

  Arjan Welles - Film1

  'Geen makkelijke avond'

  "In deze tweede titanenstrijd tussen de filmklassieke monsters Aliens en Predator is geen lichtpunt te bekennen."

  Floortje Smit - De Volkskrant

  Alien buikt uit op babykamer

  "Waar het de vorige keer lang duurde voor de knokpartij op gang kwam gaat het er nu vanaf het begin stevig aan toe. Bovendien heeft het regieduo enkele overtreffende trapjes van ranzig bedacht."

  Willem Schouten - Sp!ts

  Daar zijn de monsters weer

  "De beperkte charmes van AVP2: Aliens vs predator 2 komen als gebruikelijk op het conto van de oorspronkelijke monsterontwerpers en de anonieme stuntmannen, die elkaar in rubber monsterpakken te lijf gaan."

  Bart van der Put - Het Parool

  Haat en nijd

  "Het plotje om de monsterknokpartijen heen is nog steeds slap en saai en de buitenaardse vechtersbazen hebben hun coole afschrikwekkendheid nog steeds niet terug."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Ouderwets goor

  "Aliens VS Preadtor 2 is een film met een flinterdunne verhaallijn. Dat is misschien geen groot nieuws wanneer het om horror gaat, maar dit is wel heel erg."

  Mario Wisse - Metro
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 17 januari 2008
  Film1 première: Zaterdag 18 april 2009
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Alien vs. Predator 2, AvP2, AVPR