Missing in America

Missing in America (2005)

IMDb
6.6 / 10 1226
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Gabrielle Savage Dockterman
Cast: Danny Glover, Ron Perlman, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten, Canada
Taal: Engels, Vietnamees

Drama met Danny Glover als een eenzame, norse Vietnamveteraan wiens leven op z'n kop wordt gezet door de komst van een uitbundig jong meisje

Al 35 jaar lang probeert de eenzame Vietnamveteraan Jake Neeley (Danny Glover) zijn gruwelijke herinneringen aan de oorlog weg te stoppen. Woonachtig in de bossen van de Pacific Northwest, heeft hij alleen sporadisch contact met Kate (Linda Hamilton), de eigenaresse van een supermarkt. Jake's leven wordt echter op z'n kop gezet, wanneer hij de zorg krijgt over het jonge dochtertje van Henry (David Strathairn), een van zijn oude kameraden uit het leger die terminaal is. Het routineleven van de norse Jake wordt doorbroken door het uitbundige meisje, dat niet alleen Jake's hart weet te stelen, maar ook dat van Kate en de andere vergeten oorlogsveteranen die eindelijk merken dat de wonden uit hun verleden beginnen te helen.

Toen voormalig legercommandant en Vietnamveteraaan Ken Miller de beroemde prent "Reflections" zag van kunstenaar Lee Teter, raakte hij ge´nspireerd om het verhaal van 'Missing in America' te schrijven. Op de prent leunt een man tegen een oorlogsmonument, een lange lijst met namen van gesneuvelden in zwart marmer, met in de weerkaatsing daarvan de geestesverschijning van een aantal soldaten. Miller schreef het scenario samen met Nancy L. Babine en debuterend regisseuse Gabrielle Savage Dockterman.