Astérix aux jeux olympiques

Astérix aux jeux olympiques (2008)

Film1
5.4 / 10
10
Pers
20% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Familie, Komedie
Regie: Frédéric Forestier, Thomas Langmann
Cast: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, meer »
Lengte: 116 minuten
Land: Frankrijk, Spanje, Duitsland
Taal: Frans

Asterix en Obelix worden namens Gallië afgevaardigd naar de Olympische Spelen om de Romeinen eens een lesje te leren

Asterix en Obelix nemen het dit keer op tegen Brutus, de zoon van keizer Julius Caesar in de Olympische Spelen. De Gallische helden vertegenwoordigen hun dorpsgenoot Hartstochtelix die in het geheim liefdesbrieven schrijft naar de Griekse prinses Irina. Brutus claimt ten onrechte dat hij de schrijver is die het verliefde hoofd van Irina op hol heeft gebracht. De koning van Griekenland besluit de hand van zijn dochter te geven aan de winnaar van de Spelen. Maar weten Asterix en Obelix het sportevenement wel te winnen zonder hun beroemde toverdrank? Doping is namelijk niet toegestaan. De vraag is ook of tegenstander Brutus zich wel helemaal aan de regels zal houden, want in het spel van de liefde lijkt elk middel geoorloofd.

Voor Asterix en de Olympische Spelen heeft de Franse acteur Clovis Cornillac het stokje overgenomen van Christian Clavier, die in de eerste twee speelfilms de hoofdrol van Asterix vertolkte. Aan zijn zijde is wederom Gérard Depardieu te zien in de rol van Obelix. De cast wordt bovendien opgesierd door oudgediende Alain Delon als de beruchte keizer Julius Caesar. De regie is van Frédéric Forestier en nieuwkomer Thomas Langmann, die eigenhandig de voorbereidingen van deze derde Asterix film in werking zetten voor ze akkoord kregen van de studio. Asterix en de Olympische Spelen komt hier zowel in het Nederlands als het Frans uit en is de duurste Franstalige productie ooit.**

Film1 Recensie: De toverdrank is nu echt uitgewerkt

Op papier leek dit de meest spectaculaire van de drie live action Asterix verfilmingen. Er is veel geld gestoken in de plaatjes en actiescènes, maar was dit ook maar gedaan met het scenario. De humor mist regelmatig haar doel met als enige lichtpuntje de rol van Alain Delon als Julius Ceasar.

Lees verder
 • Pers - 20%  
  20

  De toverdrank is nu echt uitgewerkt

  Op papier leek dit de meest spectaculaire van de drie live action Asterix verfilmingen. Er is veel geld gestoken in de plaatjes en actiescènes, maar was dit ook maar gedaan met het scenario. De humor mist regelmatig haar doel met als enige lichtpuntje de rol van Alain Delon als Julius Ceasar.

  Arjan Welles - Film1

  Astérix aux jeux Olympiques

  "De prachtige humor van Brutus die het aan de stok heeft met zijn vader Caesar tilt deze film alsnog naar een plezierig niveau."

  Marc Alain Ketzer - Veronica Magazine

  Héél grappig? Nee, een beetje

  "Lachen hoor, maar lang niet zo leuk als Asterix en obelix in de strip."

  Niels Rigter - Metro

  Olympische Asterix

  "Onschuldig vermaak voor kinderen in de basisschoolleeftijd."

  Bas Blokker - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 februari 2008
  Distributeur: A-film Distribution
  Alternatieve titel: Asterix en de Olympische Spelen (OV)