Star Trek

Star Trek (2009)

Film1
7.6 / 10
317
IMDb
8 / 10 531506
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Sciencefiction
Regie: J.J. Abrams
Cast: Chris Pine, Zachary Quinto, meer »
Lengte: 126 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Reboot van de succesvolle scifi-serie die het verhaal oppikt met de originele crew van kapitein James T. Kirk

Vlak voordat James T. Kirk geboren wordt offert zijn vader zich op in de strijd tegen een mysterieus Romulaans schip. 25 jaar later is James een opstandige wildebras die juist door zijn rebelse aard opvalt op de Starfleet Academy. Samen met zijn tegenpool Spock komt hij terecht op de gloednieuwe Enterprise. De nauwelijks voorbereide crew wordt meteen in een strijd gestort als er een noodoproep komt van de planeet Vulcan.

J.J. Abrams, het brein achter de hitserie Lost, blies met deze reboot de langlopende scifi-serie nieuw leven in. Hij vroeg Leonard Nimoy, die in de originele serie en films Spock speelde, voor een bijrol. Ondanks het feit dat Star Trek en de daaropvolgende films een reboot betreffen, zijn er toch gebeurtenissen die niet in de originele tijdlijn passen. Simon Pegg (Scotty en later ook scenarist in de serie) legde in een interview uit dat tijd nou eenmaal niet lineair beweegt en gebeurtenissen eerder in de franchise leidden tot een multidimensionale realiteitsverschuiving. Hierdoor ontstond een oneindig aantal nieuwe realiteiten en gebeurtenissen en is dus eigenlijk alles mogelijk.********

Film1 Recensie: Nieuwe impuls doet wonderen voor comateuze franchise

J.J. Abrams tilt Star Trek naar een hoger plan. Niet langer uitsluitend voor die hard fans, maar ook voor de rest van de planeet zijn de avonturen van de crew van de Enterprise een must see. Hij geeft Star Trek de juiste impuls om ook in de 21ste eeuw met warpsnelheid door de bioscoop te laten razen.

Lees verder