Quarantine

Quarantine (2008)

Film1
5.1 / 10
11
IMDb
6 / 10 45436
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror
Regie: John Erick Dowdle
Cast: Jennifer Carpenter, Steve Harris, meer »
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Horrorthriller waarin een tv-journaliste en haar cameraman in een gruwelijke nachtmerrie verzeild raken tijdens een reportage over de brandweer van LA

Televisieverslaggever Angela Vidal en haar cameraman Scott volgen de brandweer van Los Angeles. Ze komen terecht in een klein flatgebouw, waar de politie al ter plaatse is vanwege een angstaanjagend geschreeuw in een van de appartementen. Een vrouw blijkt besmet te zijn geraakt met een onbekend virus. Als een aantal bewoners op gruwelijke wijze worden aangevallen, proberen iedereen zo snel mogelijk weg te komen. Maar de overheid heeft het gebouw afgesloten om verspreiding van het virus tegen te gaan. Er is geen enkele communicatie meer mogelijk met de buitenwereld. Wanneer de quarantaine wordt opgeheven, is Angela's videotape het enige bewijs van wat zich binnen heeft afgespeeld.

De Spaanse horrorthriller [●REC][/●rec] was een grote hit op diverse internationale filmfestivals. Hollywood toonde interesse in het script, en het resultaat is de remake Quarantine. De hoofdrol van tv-journaliste Angela Vidal wordt gespeeld door Jennifer Carpenter, die onder meer bekend is als de zus van Dexter in de gelijknamige televisieserie.