Frozen River

Frozen River (2008)

Film1
5.9 / 10
91
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Courtney Hunt
Cast: Melissa Leo, Misty Upham, meer »
Lengte: 97 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Frans

Een alleenstaande moeder smokkelt samen met haar vriendin illegale immigranten over de grens van Canada naar de VS

Frozen River vertelt het verhaal van Ray Eddy, een moeder die met haar twee kinderen in een versleten woonwagen woont. Nadat haar alcohol verslaafde man er vandoor is gegaan met het geld van de afbetaling van hun droomhuis, neemt Ray het heft in eigen handen. Ze krijgt te maken met de Mohawk smokkelaar, Lila Littlewolf. Over de bevroren St' Lawrence river halen ze illegale Chinese en Pakistaanse immigranten op en smokkelen ze in de achterbak van Ray's auto naar de andere kant van de rivier.

Dit drama is de debuutfilm van de Amerikaanse regisseur Courtney Hunt. Ze hield er meteen een Oscarnominatie aan over voor het door haar zelfgeschreven scenario. Ook actrice Melissa Leo werd genomineerd voor haar vertolking van Ray.******

Film1 Recensie: Dromen van een 'double wide'

In Courtney Hunts eerste film laadt een moeder haar kofferbak met illegalen om snel geld te verdienen. Mensensmokkel over het ijs. Het levert veel mooie beelden en nogal wat onbeholpen kunstgrepen op.

Lees verder
 • Pers - 60%  
  60

  Dromen van een 'double wide'

  In Courtney Hunts eerste film laadt een moeder haar kofferbak met illegalen om snel geld te verdienen. Mensensmokkel over het ijs. Het levert veel mooie beelden en nogal wat onbeholpen kunstgrepen op.

  Alexander Zwart - Film1

  Film met vleugels

  "Het voor een Oscar genomineerde scenario koerst vastberaden af op een finale die louterend is voor beide vrouwen. Courtney Hunt overtuigt met haar grimmig realistische schildering van het schrale bestaan aan de rand van Amerika."

  Fritz de Jong - Het Parool

  Zowel sociaal geŽngageerd drama als thriller

  "De film is vooral sterk dankzij de centrale rol van Melissa Leo, een actrice die mooi is van verweerdheid, op wier gezicht je de sporen van vele jaren schrale wind ziet lopen als krassen in het ijs."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 5 februari 2009
  Film1 première: Zondag 17 januari 2010
  Distributeur: A-Film Quality Film