Marley & Me

Marley & Me (2008)

Film1
6.8 / 10
286
IMDb
7 / 10 86966
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regie: David Frankel
Cast: Owen Wilson, Jennifer Aniston, meer »
Lengte: 111 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Komedie waarin Owen Wilson en Jennifer Aniston belangrijke levenslessen leren van hun lieve, maar ondeugende en neurotische hond

De pasgetrouwde John en Jenny Grogan adopteren Marley, een schattige Labrador-pup van amper zes kilo. In een oogwenk groeit de hond echter uit tot een kolos van 50 kilo vol ongeremde energie. Marley tovert het huis van de Grogans om tot rampgebied. Hij zakt voor de gehoorzaamheidstraining, hapt stukken uit de bank, gooit vuilnisbakken omver, drinkt uit de WC en jaagt de postbode de stuipen op het lijf. In alle chaos en ongein die Marley in de jaren die volgen veroorzaakt, kijkt hij toe hoe de Grogans hun pieken en dalen beleven, van baan en huis veranderen en de uitdagingen van gezinsuitbreiding het hoofd bieden. Gaandeweg beseffen John en Jenny dat "de vreselijkste hond ter wereld" het beste uit hen naar boven haalt.

In deze romantische komedie wordt de familiegeschiedenis verteld vanuit het oogpunt van de hond, een rol die door maar liefst 22 labradors gespeeld werd. De film is gebaseerd op het boek dat John Grogan schreef over zijn drukke en neurotische huisdier.