Kikkerdril

Kikkerdril (2009)

Film1
5.6 / 10
67
IMDb
6.7 / 10 147
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie
Regie: Simone van Dusseldorp
Cast: Nino den Brave, Whitney Franker, meer »
Lengte: 75 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Kinderfilm van Simone van Dusseldorp waarin het jongetje Max op zoek gaat naar kikkerdril voor zijn broer Jannes, wiens amandelen worden geknipt

Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannus wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Onderweg komt hij Jesse tegen die dierenverpleegster wil worden. Max vertelt haar over zijn zoektocht en Jesse besluit met hem mee te gaan. Ze vallen van het ene avontuur in het andere: ze zien een rups die gek loopt, ontmoeten een weesjongen die hen leert koeien te melken, een meisje dat varkens aait en ze komen oog in oog te staan met een vos en een hert! Lukt het Max en Jesse ook om kikkerdril te vinden?

De kinderfilm Kikkerdril werd geschreven en geregisseerd door Simone van Dusseldorp, die eerder de speelfilm Diep maakte en internationale prijzen won met haar korte films Koest en Subiet! Het jongetje Max wordt gespeeld door de debuterende Nino den Brave en Jesse door Whitney Franker. Andere rollen zijn voor Georgina Verbaan, Juul Vrijdag, Thijs Goedknegt en Remko Vrijdag.