Los abrazos rotos

Los abrazos rotos (2009)

Film1
5.5 / 10
81
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: Pedro Almodóvar
Cast: Penélope Cruz, Lluís Homar, meer »
Lengte: 127 minuten
Land: Spanje
Taal: Spaans

Drama over een oude schrijver die een jongen het verhaal vertelt van zijn muze, hun noodlottige liefde en het ongeluk dat hem blind maakte

Harry Caine, of Mateo Blanco zoals zijn echte naam luidt, schrijft en leeft in het donker. Hij wil niet meer herinnerd worden aan die gruwelijke dag veertien jaar geleden, toen hij in een bruut auto-ongeluk verzeild raakte. Tot aan die fatale dag was hij een succesvol regisseur en schrijver, die een grote liefde koesterde voor zijn grote muze Lena (Cruz). Na het ongeluk veranderde alles voor hem. Niet alleen verloor hij zijn gezichtsvermogen, maar - nog erger - ook Lena. Het is een even ontroerend als afschuwelijk liefdesverhaal, dat wordt gedomineerd door fataliteit, jaloezie en verraad.

Het was voor Oscarwinnares Penélope Cruz de vierde keer dat ze samenwerkte met regisseur Pedro Almodóvar ('Todo sobre mi madre').******

Film1 Recensie: De blinde schrijver, zijn muze en de geobsedeerde magnaat

Ondanks de als altijd sprankelende Penélope Cruz overtuigt Los abrazos rotos niet, mede vanwege het scenario, waarin de ene verhaallijn lachwekkend voor de hand liggend is, terwijl andere vraagstukken moedwillig onuitgelegd blijven.

Lees verder
 • Pers - 60%  
  60

  De blinde schrijver, zijn muze en de geobsedeerde magnaat

  Ondanks de als altijd sprankelende Penélope Cruz overtuigt Los abrazos rotos niet, mede vanwege het scenario, waarin de ene verhaallijn lachwekkend voor de hand liggend is, terwijl andere vraagstukken moedwillig onuitgelegd blijven.

  Sascha Gouw - Film1

  De uitbundigheid voorbij

  "Almodóvar maakte ogenschijnlijk een melodrama. Achteraf groeit het besef dat het eigenlijk meditatie is over verwantschap, lijden, wraak, vergeving en verlies."

  Ronald Ockhuysen - Het Parool

  Een mindere Almodóvar

  "Emotioneel doet Broken Embraces niets. Hij wil een hommage aan de film noir zijn, met samenzwerende, gedoemde overspeligen. Maar de geliefden zijn vagelijk afstotend."

  Coen van Zwol - NRC Handelsblad

  Sprankeling blijft uit in film over film

  "De 17e speelfilm van Spanjes bekendste contemporaine filmer Pedro Almodóvar, is op zijn minst een half geslaagde poging, maar ontkomt niet aan zo'n dosis looiige filmische introspectie."

  Bor Beekman - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 augustus 2009
  Film1 première: Zondag 26 september 2010
  Distributeur: Cinéart
  Alternatieve titel: Broken Embraces, Broken Hugs