Casanegra

Casanegra (2008)

Film1
3.5 / 10
28
IMDb
6.3 / 10 245
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Film noir
Regie: Nour Eddine Lakhmari
Cast: Anas Elbaz, Omar Lotfi, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Marokko
Taal: Arabisch

Marokkaans drama over twee vrienden die met illegale praktijken proberen te overleven in het gewelddadige stadsleven

In het gewelddadige en chaotische Casablanca proberen twee 23-jarige jeugdvrienden, Adil en Karim, te overleven op straat. Een van hen werkt in de sigarettenhandel, maar moet plotseling voor zijn zus zorgen. De ander lost problemen op met illegale migranten en zwart geld. Als ze door een lokale bendeleider worden gerekruteerd voor een 'echte' klus, wordt hun vriendschap op de proef gesteld. Ze moeten hierbij keuzes maken tussen liefde en vriendschap, hoop en wanhoop.********

Film1 Recensie: Overleven in de zwarte stad

Een sterke en originele film uit Marokko die een rauw beeld geeft van het leven in Casablanca. Snelle beelden, harde (maar erg passende) muziek, gedurfde dialogen, goed geacteerd en zware thema's.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  Overleven in de zwarte stad

  Een sterke en originele film uit Marokko die een rauw beeld geeft van het leven in Casablanca. Snelle beelden, harde (maar erg passende) muziek, gedurfde dialogen, goed geacteerd en zware thema's.

  Laura Oplaat - Film1

  Cartoonesk, maar menselijk

  "...een amusante kruising tussen een sociale aanklacht en een zedenschets. De personages zijn cartoonesk, maar menselijk."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant

  Dromen in Casablanca

  "De Marokkaanse regisseur Nour Edinne Lakhmari presenteert zowel een geslaagd coming-of-age-drama als een fascinerend portret van een grote stad. Ondanks de heftige thematiek, wordt Casanegra nergens heel zwaar."

  Rianne van der Molen - AD

  Grimmige blik op Casablanca

  "Het in Marokko zeer succesvolle Casanegra (300.000 bezoekers) schetst een inktzwart beeld van Casablanca, zodat de titel 'zwart huis' de lading uitstekend dekt."

  Jos van der Burg - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 mei 2009
  Distributeur: Moonlight Films