Your Highness

Your Highness (2011)

Film1
5.6 / 10
59
Pers
38% 11
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Fantasy, Komedie
Regie: David Gordon Green
Cast: Danny McBride, James Franco, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Twee prinsen gaan een moedige missie aan: ze moeten de verloofde van de troonopvolger redden voordat hun koninkrijk wordt vernietigd

Prins Thadeous wordt door zijn vader gedwongen zijn broer en troonopvolger Fabious te helpen zijn verloofde Belladonna te redden uit de handen van de boze tovenaar Leezar. Vergezeld door Isabel, een ongrijpbare krijgsvrouw die haar eigen snode plannetjes heeft, moeten de broers eerst gruwelijke wezens en verraderlijke ridders verslaan voordat ze Belladonna kunnen bereiken.

Hoofdrolspeler Danny McBride, bekend van 'Tropic Thunder' en 'Eastbound and Down', schreef mee aan het scenario van deze avonturenkomedie die zich afspeelt in een fantasiewereld. Met regisseur David Gordon Green en tegenspeler James Franco, hier in de rol van Fabious, werkte McBride al eerder samen aan de stoner-komedie 'Pineapple Express'. • Pers - 38%  
  60

  Lollige middeleeuwse penisgrappen

  "Toch zijn het vooral de acteurs die het onzinnige verhaaltje bij elkaar houden. Ze hebben zoveel lol dat niet mee lachen eigenlijk geen optie is."

  Mike Peek - NL Magazine
  60

  Your Highness

  "De acteurs zijn echter aardig op dreef en er valt genoeg te lachen om de anachronistisch platvloerse dialogen en de met fraaie trucages uitgewerkte monstergrappen. Na Pineapple Express doet de schaalvergroting denken aan de koerswijziging van de proto-wietkomieken Cheech & Chong, die met de mislukte kostuumkomedie The Corsican Brothers (1984) hun carrière en samenwerking torpedeerden. Maar Your Highness mag dan beperkte charmes hebben, een fiasco is het zeker niet."

  Bart van der Put - Het Parool
  40

  De trailer is beter

  "De queeste van de kibbelende broers wordt gekenmerkt door geestverruimende middelen, blote borsten, gruwelijk cartoongeweld en een karrenvracht schuttingtaal en grappen over piemels. Niet per definitie verkeerd, maar het scenario van Ben Best en hoofdrolspeler Danny McBride ontbeert alle spitsvondigheid die de films van hun evidente helden overeind hield. De twee lijken het script te hebben geschreven tijdens een tussenuur op de middelbare school, met een stiekeme joint in het fietsenhok."

  Rick de Gier - Cinema.nl
  40

  Genante parodie op avonturenfilm

  "Your Highness is een parodie op middeleeuwse avonturenfilms à la First Knight. En zo'n tenenkrommende dat zelfs de liters genuttigd oerbier uit de film waarmee regisseur Gordon ons bestookt niet leuk maken. Want hij denkt op een lowbrowniveau ver beneden NAP: sodomie met eenhoorns, een afgesneden fallus als oer-relikwie en lekkende kuisheidsgordels."

  Annemart van Rhee - AD
  40

  Lol in de Middeleeuwen

  "'t Is allemaal vriendelijk, ondeugend... het scenario knipoogt zich door het verhaal. Dat deden de mannen van Monty Python een halve eeuw veel beter en met veel meer durf."

  Dick van den Heuvel - De Telegraaf
  40

  Your Highness

  "Een perverse magiër, een stonede salamander, zwaardvechtende chippendales, een schildknaap die zich ooit als seksslaaf liet gebruiken; het kan allemaal niet gek genoeg, maar verder dan een puberale stonerkomedie komt Your Highness niet."

  Berend Jan Bockting - De Volkskrant
  40

  Your Highness

  "Het idee van een brutale, historische komedie is leuk, maar dan moet de uitwerking wel kloppen. In dit geval komen er net te veel flauwe grappen voorbij."

  TVFilm
  30

  Your Highness

  "Smakeloze, infantiele en tenenkrommende humor. Het is een raadsel wat de acteurs in deze miskleun zagen."

  Fabian Melchers - FilmTotaal
  30

  Your Highness

  "Topacteurs als Franco, Deschanel en Portman spelen stuk voor stuk middelmatige rollen, de eendimensionaliteit straalt van het doek. Het is opmerkelijk dat deze acteurs zich voor dit flinterdunne verhaal lenen en dat Portman er geen moeite mee heeft om zo overduidelijk als sekssymbool te worden afgebeeld. Misschien dat de film voor liefhebbers van flauwe onoriginele humor een aanrader is, maar eigenlijk is de film alleen de eerste vijftien minuten de moeite waard."

  Omar Larabi - MovieSense
  20

  Dwergen, draken en droevige timing

  "Vooral de uitwerking maakt dat de film hoog in de lijst met slechtste Hollywoodproducties ooit eindigt. Bij elke grappig bedoelde scène of dialoog ontbreekt elk gevoel van timing, zodat de komedie niet meer dan een aaneenschakeling van mislukte momenten is geworden."

  Robbert Blokland - Spits
  20

  Your Highness

  "Sinds het succes van de Farrelly-films proberen meer makers met platte humor te scoren en dat is blijkbaar moeilijker dan je denkt. Your Highness is eerder ordinair dan humoristisch, lijkt vooral op de zoveelste Scary Movie, maar daarbij had je tenminste nog de lol van de vele filmreferenties."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 15 september 2011
  Film1 première: Zondag 14 oktober 2012
  Distributeur: Universal Pictures International