Alvin en de Chipmunks 2

Alvin en de Chipmunks 2 (2009)

Film1
6.4 / 10
150
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie
Regie: Betty Thomas
Cast: Levi van Kempen, Thomas Berge, meer »
Lengte: 90 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Vervolg op de succesvolle familiefilm waarin de swingende eekhoorns Alvin, Simon en Theodore concurrentie krijgen van het damestrio The Chipettes

De swingende eekhoorns Alvin, Simon en Theodore zeggen hun leven als popster tijdelijk vaarwel en gaan terug naar school zoals iedereen moet. Ze ontdekken dat het leven in de schoolbanken weer heel andere uitdagingen met zich mee brengt: rivaliteit met klasgenootjes, de sportlessen en natuurlijk meisjes! Wanneer ze bij de schooldirecteur moeten komen, blijkt deze een groot fan van de Chipmunks en hij vraagt hen om hulp. Ze kunnen een geldbedrag winnen door aan een bandjeswedstrijd mee te doen en daarmee kan dan het muziekprogramma van de school gered worden. Alvin en zijn broertjes schrijven zich in voor de wedstrijd, maar moeten het opnemen tegen een nieuwe indrukwekkende meisjesband: The Chipettes.

De familiefilm is het vervolg op het succesvolle 'Alvin en de Chipmunks' uit 2007. • Pers -  

  Alvin en de Chipmunks 2

  "Het is moeilijk voor te stellen dat er liefst drie scriptschrijvers hebben zitten zweten op dit magere vervolg. Waar er in de eerste film nog wat vertederende momenten zaten, draait het in deel twee alleen om de slapstickachtige capriolen van zowel de eekhoorns als de echte acteurs. Maar daar zal geen kind op letten."

  Edgar Schaake - Veronica magazine

  Alvin en de Chipmunks 2

  "In het kader van een muziekconcours krijgen ze concurrentie van The Chipettes, een trio aaibare eekhoornmeisjes die met hun versneld afgespeeld r&b-gejodel zo mogelijk nog irritanter klinken dan de Chipmunks zelf. De menselijke tegenspelers van de getekende Chipmunks acteren zoals je mag verwachten van schnabbelaars die hun teksten moeten uitspreken ­tegen een later nog digitaal in te vullen leemte: volstrekt wezenloos."

  Fritz de Jong - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Maandag 21 december 2009
  Film1 première: Zondag 26 december 2010
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (NL)