Chloe

Chloe (2009)

Film1
6.2 / 10
85
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Thriller
Regie: Atom Egoyan
Cast: Amanda Seyfried, Julianne Moore, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten, Canada, Frankrijk
Taal: Engels

Wanneer Catherine denkt dat haar man David vreemdgaat, huurt zij prostituee Chloe in om haar vermoedens te bevestigen - met vreselijke gevolgen

Catherine vermoedt dat haar echtgenoot David vreemdgaat en schakelt de verleidelijke jonge prostituee Chloé in, die de trouw van haar man op de proef moet stellen. Wanneer Chloé gedetailleerd verslag uitbrengt van haar spannende ontmoetingen met David, raakt Catherine verscheurd door tegenstrijdige gevoelens: jaloezie enerzijds, de sensuele roes van haar weer opflakkerende lustgevoelens anderzijds. Catherine krijgt de neiging haar eigen sensualiteit opnieuw te ontdekken, maar door de deur naar de verleiding wijd open te zetten, brengt ze haar gezin in gevaar.

Atom Egoyan, bekend van 'The Sweet Hereafter', regisseerde deze thriller waarin de altijd zo lieftallige Amanda Seyfried ('Mamma Mia!', 'Dear John') eens een gevaarlijke kant van zichzelf laat zien.*******

Film1 Recensie: Vrouwengevecht

Het grootste geluk dat regisseur Atom Egoyan ten deel is gevallen is de imposante cast die hij voor zijn 'Chloe' heeft weten te strikken. De plot wordt vakkundig opgebouwd, maar vliegt uiteindelijk behoorlijk uit de bocht. Toch heeft Egoyan een spannende en onderhoudende dramatische thriller weten af te leveren.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  70

  Vrouwengevecht

  Het grootste geluk dat regisseur Atom Egoyan ten deel is gevallen is de imposante cast die hij voor zijn 'Chloe' heeft weten te strikken. De plot wordt vakkundig opgebouwd, maar vliegt uiteindelijk behoorlijk uit de bocht. Toch heeft Egoyan een spannende en onderhoudende dramatische thriller weten af te leveren.

  Arjan Welles - Film1

  Chloe

  "Chloe had een sterk psychodrama kunnen zijn over een vrouw van middelbare leeftijd die bang is dat het leven voorbij is. (...) ...het scenario heeft geen boodschap aan een serieuze karakterstudie en duwt Catherine in een ridicule erotische relatie met Anne. Plotseling bevinden we ons in een te dure B-film, die bedacht lijkt om Moore en Seyfried samen naakt in bed te krijgen. Het heeft iets treurigs en oogt als een wanhoopspoging om opwinding te genereren."

  Jos van der Burg - Het Parool

  Chloe

  "Hoewel Chloe een remake van het Franse Nathalie (2003) is, heeft de Canadese regisseur Atom Egoyan zich het verhaal helemaal eigen gemaakt. De duistere brij van emoties en intriges is immers zijn specialiteit. Gelukkig heeft hij ook de Europese houding ten opzichte van filmbloot behouden. (...) Extra jammer dus dat de film aan het einde uit de bocht vliegt."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine

  Chloe

  "Hoewel Egoyan niet zijn eigen scenario schreef en voor het eerst werkt met relatief bekende acteurs, kan hij toch zijn stempel op de film drukken. Zijn vertrouwde thematiek duikt ook hier op: identiteitskwesties, subjectiviteit en waarheidsvinding, rede versus emotie en de fragiliteit van menselijke relaties. Jammer van het wat minder overtuigende slot."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad

  Chloe: Pervers liefdesdrama

  "Chloe is zo'n arty film met een goed verhaal zonder toeters en bellen - afgezien van de mooie, dramatische muziek. Dus naast het bizarre, maar sterke plot steunt het volledig op de prestaties van de acteurs. Met Julianne Moore en Liam Neesson kon dat niet misgaan, moet regisseur Atom Egoyan - terecht - gedacht hebben. Hoewel Amanda Seyfried zich nog niet eerder had laten zien in een echte karakterrol, brengt ze het er hier prima vanaf."

  Spits

  Egoyan weer zwoel, maar ook glad

  "De mooie acteurs in de luxe setting in een fraai, winters Toronto maken het drama zwoel en glad. Dat is jammer, omdat er ook echt een mooi en goed verhaal schuilt in deze intrige tussen vrouw en hoer, man en vrouw, moeder en zoon. Egoyan blijft dralen bij de zoenlippen van Seyfried en het rode haar van Moore."

  Jann Ruyters - Trouw

  Gedurfde rollen leveren weinig op

  "Waar het uiteindelijk allemaal heen gaat, laat zich echter vrij snel raden. Voortdurend balanceert Egoyan op de grens tussen een banale b-film, Hitchcock en Fatal Attraction tot het einde de film definitief laat ontsporen. Het laat de mooi opgebouwde erotiek als een zeepbel uiteenspatten."

  Floortje Smit - De Volkskrant

  Hoer in huis

  "Het is het probleem van chloe in een notendop: de film is losgezongen van de werkelijkheid. Hij speelt zich af in een universum waarin flarden Hitchcock en gelikte erotische Hollywoodthrillers rond dwarrelen, maar waarin niets op aarde neerdaalt. Oké, dat laatste is niet helemaal waar: Julianne Moore kan de film niet redden, maar haar personage van onzekere vrouw op de rand van een nieuwe levensfase beklijft."

  Jos van der Burg - De Filmkrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 4 maart 2010
  Film1 première: Zondag 6 maart 2011
  Distributeur: Universal Pictures International