21 Jump Street

21 Jump Street (2012)

Film1
6.6 / 10
128
Pers
68% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie
Regie: Phil Lord, Chris Miller
Cast: Channing Tatum, Jonah Hill, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Verfilming van de bekende serie uit de jaren 80 over jonge politieagenten die undercover gaan op een middelbare school

De pas afgestudeerde politieagenten Schmidt en Jenko krijgen de opdracht te infiltreren in een plaatselijke high school. Ze ruilen hun wapens in voor schoolboeken en gebruiken hun jeugdige uitstraling om undercover te gaan als leerlingen. Het is hun missie om een gevaarlijke drugsbende op te rollen die een nieuw soort drugs verhandeld onder de tieners. Maar de middelbare school blijkt niet meer te zijn wat het geweest is. Schmidt en Jenko worden onverwacht geconfronteerd met tienerproblemen uit hun jeugd, die hun vriendschap in gevaar brengen.

Deze actiekomedie met Jonah Hill en Channing Tatum is gebaseerd op de populaire televisieserie uit 1987, die de carrière van Johnny Depp lanceerde. Depp maakt zelf in een klein rolletje ook nog even zijn opwachting in de film. • Pers - 68%  
  80

  Actiekomedie en satire in één

  "Bovendien is 21 Jump Street niet alleen een vaardig gemaakte actiekomedie. Als beide agenten tijdens hun tweede middelbare schoolcarrière ontdekken wat ze eerder allemaal fout deden en gemist hebben, blijkt de film namelijk ook nog een liefdevolle, bijna nostalgische satire te zijn op het aloude high-school-genre."

  Robbert Blokland - Spits
  80

  Prettig gestoorde humor

  "Wat 21 Jump Street extra grappig maakt, is het prettig gestoorde gevoel voor humor waarmee de op zich voorspelbare gebeurtenissen zijn behandeld. Dat Hill zich daarin thuis voelt, wisten we al, maar Tatum is een openbaring als nieuw komisch talent."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  80

  Vette knipoog naar origineel

  "De komische kwaliteiten van Jonah Hill waren al wel bekend, maar dat voormalig model Channing Tatum eveneens uit de voeten kan met dit soort materiaal, is verrassend. Hun onderlinge chemie is ook goed, wat leidt tot een aardige 'bromance'. Subtiel is de humor niet, maar zelfs de grofste grappen blijven goedmoedig en op een cartooneske manier aanstekelijk. 21 Jump Street is een geslaagde formulefilm, volgens aangepast recept."

  Marco Weijers - De Telegraaf
  70

  Geslaagde humor

  "21 Jump Street heeft meer dan genoeg te bieden voor een breed publiek. De humor is geslaagd en de film komt hierdoor weg met een aantal voorspelbare, clichématige scènes tegen het einde waar maar weinig komedies aan lijken te ontkomen."

  Martijn Scheepers - Cinemagazine
  70

  Heel aangename kijkervaring

  "De uitstekende chemie tussen acteurs Jonah Hill en Channing Tatum, de vele geslaagde grappen en het plezier dat bijna van het scherm afspat, maken van 21 Jump Street een heel aangename kijkervaring."

  Lieuwe van Albada - FilmTotaal
  60

  Lachsalvo's dankzij stuntelige agenten

  "21 Jump Street lijkt aanvankelijk op een aflevering uit de wisselvallige Police Academy-filmserie, maar biedt veel meer lachsalvo's."

  Ab Zagt - AD
  60

  Niet nieuw, wel lekker

  "Met de talloze schietpartijen en gevalletjes blikschades voegt de film weliswaar niets nieuws toe aan het genre van de actiekomedie maar een compleet uit de hand lopende arrestatie in een park en een geestige achtervolgingsscène zijn aanstekelijk genoeg om dat gebrek aan originaliteit voor lief te nemen. Minder leuk zijn de grappen over penissen, met als dieptepunt de grap waarin een man zijn zojuist geamputeerde piemel met de mond van straat moet oprapen."

  Fritz de Jong - De Filmkrant
  60

  Vrije remake van televisieserie

  "Het duo houdt elkaar goed in balans - dé voorwaarde voor een buddycop-film, grappig of niet. (...) Het ene moment maakt 21 Jump Street de regels van de highschoolfilms belachelijk of laat zien hoe gedateerd ze zijn; het volgende gaat het scenario er weer vol in mee. En dat, plus een leuk gastoptreden van Depp, maakt dit juist een van de meest geslaagde, frisse highschoolkomedies die er zijn."

  Floortje Smit - De Volkskrant
  50

  Langdradige filmversie van de jaren '80-serie

  "Natúúrlijk zien de undercover agenten zich gedwongen drugs gebruiken met de bijbehorende trip als gevolg. En uiteráárd wordt er een Project X-achtig feest georganiseerd dat uit de hand loopt. Allemaal zijpaden die moeten verhullen hoe dun het verhaal is. Een van de aardigste grappen zit aan het eind: een cameo van Johnny Depp en zijn vaste 21 Jump Street-compagnon Peter DeLuise. Maar die geslaagde grap kan niet voorkomen dat de filmversie te langdradig en te flauw is."

  André Nientied - Nu.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 juni 2012
  Film1 première: Vrijdag 25 januari 2013
  Distributeur: Sony Pictures Releasing