Alle tijd

Alle tijd (2011)

Film1
7 / 10
48
IMDb
6.8 / 10 494
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regie: Job Gosschalk
Cast: Paul de Leeuw, Karina Smulders, meer »
Lengte: 97 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Komische en ontroerende film met Paul de Leeuw en Karina Smulders als broer en zus die zich op het niet altijd gemakkelijke pad van de liefde begeven

Maarten en zijn veel jongere zusje Molly begeven zich allebei op het hobbelige en soms rotsachtige pad van de liefde. En dat is niet altijd even gemakkelijk. De homoseksuele Maarten verliest zich in een onbereikbare man en Molly twijfelt wie de ware is van haar twee aanbidders. Zo raken Maarten en Molly steeds verder van elkaar verwijderd. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Molly ziek. Ze worden gedwongen om rigoureuze keuzes te maken. Omdat je nou eenmaal niet alle tijd hebt.

Paul de Leeuw en Karina Smulders spelen de hoofdrollen in dit speelfilmdebuut van Job Gosschalk, mede-eigenaar van het toonaangevende castingbureau Kemna Casting. Gosschalk schreef eveneens het scenario van deze tragikomedie en regisseerde eerder afleveringen van de serie 'S1ngle'.******

Film1 Recensie: Alle tijd zit vol van alles

Alle tijd zit bomvol levensbepalende gebeurtenissen, waardoor alles even onbelangrijk aandoet. Het goede spel van De Leeuw, Rijxman en Smulders en hier en daar een geslaagde grap helpen je er vluchtig doorheen.

Lees verder
 • Pers - 60%  
  60

  Alle tijd zit vol van alles

  Alle tijd zit bomvol levensbepalende gebeurtenissen, waardoor alles even onbelangrijk aandoet. Het goede spel van De Leeuw, Rijxman en Smulders en hier en daar een geslaagde grap helpen je er vluchtig doorheen.

  Jesse Heijnis - Film1

  Aandoenlijke Paul de Leeuw

  "In Alle tijd, het speelfilmdebuut van Job Gosschalk, slaagt Paul de Leeuw erin om zijn personage Maarten aandoenlijk neer te zetten."

  Annet de Jong, De Telegraaf

  Aangrijpende film over liefde, leven en de dood

  "Alle tijd is een aangrijpende film over liefde, het leven en de dood, en die thema's zullen maar weinigen onberoerd laten. Dat Paul de Leeuw niet de állerbeste acteur is, doet daar weinig aan af. Want nu hij eenvoudigweg een meer ingetogen, serieuze kant van zichzelf laat zien, geloof je hem wél."

  BJ, Veronica Magazine

  Ongeloofwaardig melodrama

  "De omslag van komedie naar tearjerker wordt nooit geloofwaardig. Dat ligt niet aan de acteurs maar aan het script, dat meer aan soap dan aan meeslepend (melo)drama doet denken."

  Jos van der Burg, Het Parool

  Rake klappen

  "Toch slaat de ontroering toe. Dat Gosschalk dat voor elkaar krijgt zonder ook maar een moment sentimenteel te worden, is knap. Voor een belangrijk deel is het te danken aan de acteurs, die goed uit de voeten kunnen met hun personages, zelfs wanneer hun acties weinig begrijpelijk lijken. Vooral in de tweede helft, overtuigt Alle tijd. Het einde was nog harder aangekomen als het begin minder kluchtig was geweest, maar uiteindelijk deelt Gosschalk een paar rake klappen uit."

  Pauline Kleijer, De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 april 2011
  Film1 première: Vrijdag 17 februari 2012
  Distributeur: Independent Films