Alice in Wonderland (NL)

Alice in Wonderland (NL) (2010)

Film1
7.4 / 10
25
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Fantasy
Regie: Tim Burton
Cast: Mia Wasikowska, Johnny Depp, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

In Tim Burtons 3D bewerking van Alice in Wonderland, keert de 19-jarige Alice terug in de magische wereld waar ze als klein meisje al eens was geweest

De 19-jarige Alice keert terug naar de magische wereld die ze voor het eerst betrad als klein meisje. Zij herenigt zich weer met haar jeugdvrienden: Het Witte Konijn, Tweedledee en Tweedledum, de Muis, de Rups, de Cheshire Kat en natuurlijk de Mad Hatter. Alice beleeft een fantastische reis op zoektocht naar haar ware bestaan, waarin ze probeert een einde te maken aan het regime van de rode koningin.

In 3D geeft visionair regisseur Tim Burton een magische twist aan het beroemde sprookje Alice In Wonderland. • Pers -  

  Alice in Wonderland

  "...een visueel fraai, maar braaf coming of age drama over een verbeeldingsrijke tiener. (...) Met de moraal van het verhaal (''Het is mijn leven en ik beslis wat ik ermee doe'') is niets mis, maar we missen pestkop Burton die het kleedje wegtrekt. Deze keer geen dubbele bodems en een duistere onderstroom. Die moeten er bij Burton juist wel zijn: adel verplicht nu eenmaal."

  Jos van der Burg - Het Parool

  Alice in Wonderland

  "Het is een hele opluchting dat de biosboeren en Disney hun ruzie over Alice in Wonderland op het laatste moment toch hebben bijgelegd. Want als je het hebt over een film die echt thuishoort in de bioscoop, dan heb je het over de nieuwe van Tim Burton. De visionaire regisseur en de klassieke verhalen van Lewis Carroll vormen dan ook een combinatie om van te watertanden. De plot heeft hij wel een beetje laten versleutelen."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Mooie maar makkelijke imitatie

  "Natuurlijk ziet Wonderland er prachtig uit, al voegt het 3D weinig toe. Burton is precies de juiste regisseur om van Alices afdaling in het konijnenhol, of van haar gesukkel met krimpdrankjes en groeikoekjes, een visueel feest te maken. Maar dat alle nonsens omslaan in voorspelbaarheid, is zonde; Alice in Wonderland verwordt zo van trendsetter tot mooie, maar gemakzuchtige imitatie."

  Kevin Toma - De Volkskrant

  Tim Burton levert een lieve Alice af

  "Alice in Wonderland is een mooie, lieve film, al zullen Burtonfans van het oude stempel er wellicht iets minder van genieten."

  Spits
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 10 maart 2010
  Film1 première: Zondag 28 november 2010
  Distributeur: Walt Disney Studios Motion Pictures
  Alternatieve titel: Alice in Wonderland (3D) (NL)