Men in Black 3

Men in Black 3 (2012)

Film1
7.1 / 10
41
Pers
70% 14
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Komedie, Sciencefiction
Regie: Barry Sonnenfeld
Cast: Will Smith, Tommy Lee Jones, meer »
Lengte: 106 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Agents J en K zijn terug... in de tijd, in dit derde deel van de populaire, komische sci-fi reeks over de Men in Black

Agents J en K terug... in de tijd. J heeft in zijn 15 jaar bij Men in Black veel gezien, maar niks, zelfs geen aliens, verbaast hem zoveel als zijn ironische, terughoudende partner. Toch, als K's leven en de toekomst van de planeet in gevaar zijn, reist Agent J terug in de tijd om dingen recht te zetten. J ontdekt dat er geheimen aan het universum zijn die K hem nooit had verteld - geheimen die zichzelf onthullen wanneer hij samen werkt met de jonge Agent K om zijn partner, Men in Black en de toekomst van de mensen te redden. • Pers - 70%  
  80

  Agent J is nog immer goedgemutst en jong

  "Onverwacht geestig en plezierig en bijna tegendraads rustig met veel aandacht voor dialoog. (...) Dat Sonnenfeld op het eind ook nog weet te ontroeren, is een extra verrassing."

  Pauline Kleijer - de Volkskrant
  80

  Een ideale zomerblockbuster

  "Men in Black 3 verrast door weer in de buurt te komen van het originele deel. En voegt zelfs wat meer diepgang toe aan de karakters. Gelukkig zijn de freaky aliens, humor en actie weer als vanouds"

  Shelley Eimers - Cinemagzine
  80

  Film die zichzelf op de hak neemt, kan niet kapot

  "zonder meer een zeer vermakelijke opvolger die zelfs de draak steekt met het feit dat Brolin eigenlijk te oud is om zijn collega te spelen. (...) Op naar Men in Black 4. En graag een beetje snel!"

  Ab Zagt - AD
  80

  Opstartproblemen snel vergeten

  "MiB3 komt wat stroef op gang, maar eenmaal in 1969 aangekomen ben je die opstartproblemen snel vergeten. Dat komt eens niet door de speciale effecten, maar door de chemie tussen Will Smith en Josh Brolin."

  Mike Peek - NL Magazine
  80

  Revanche van de mannen in zwart

  "Vanaf de proloog ademt Men in Black (in 3D) de sfeer van het origineel. De chemie tussen Smith en Jones is er nog steeds en hoewel het eerste half uur een herhaling van zetten is, is het eerder een feest van herkenning dan een bloedeloze kopie van bekende scènes."

  Robbert Blokland - Spits
  80

  Uitstekend gelukt

  "Die sprong in de tijd blijkt een gouden greep. Het geeft regisseur Barry Sonnenfeld de kans om allerlei historische gebeurtenissen met veel humor in een nieuw licht te plaatsen, maar ook om Smith te koppelen aan de jonge versie van agent K. Daar komt Josh Brolin in het spel, die een kostelijke imitatie van Jones laat zien. Ook pieft hij de chemie tussen de twee personages op, die de eerste film zo enorm leuk maakte."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine
  80

  Verrassend geslaagd vervolg

  "Tien jaar na de teleurstellend gemakzuchtige voorganger komen de bekende geintjes van Smith aanvankelijk belegen over, maar snel wordt duidelijk dat Sonnenfeld erop uit is om de geschonden reputatie van het goeddeels ongewijzigde MiB-team te herstellen. Hij slaagt daar goed in, met een scenario dat ingrediënten uit de eerste film koppelt aan een verdieping van de relatie tussen de door Smith en Jones vertolkte agenten J en K."

  Bart van der Put - Het Parool
  70

  Geslaagde reanimatie

  "Met Men in Black 3 revancheren Sonnenfeld en Smith zich prima voor het belabberde tweede deel uit 2002. Dat is vooral te danken aan de tijdreistruc die het duo uit de hoge hoed tovert."

  Eric le Duc - De Telegraaf
  60

  Doorsnee op alle fronten

  "Men in Black 3 is op alle fronten doorsnee. De actie is degelijk, het script zo nu en dan goed voor een grinnik. Het verhaal, waarin alles uiteindelijk heel gelikt samenkomt rondom de lancering van de Apollo 11, is door en door Hollywood. Prima geschikt als basis voor een gemiddelde blockbuster."

  Sven Gerrets - Cinema.nl
  60

  Grappen zijn beter dan die in deel 2

  "Dat de grote verrassing er wel vanaf is mag de pret niet drukken. Het eerste deel blijft onovertroffen, maar Men in Black 3 is leuk genoeg."

  Barend de Voogd - Schokkend Nieuws
  60

  Schijn van overbodigheid niet verdreven

  "Er valt genoeg te lachen, maar alle 3D-effecten en spektakel ten spijt kan Men in Black III de schijn van overbodigheid niet verdrijven. Het gegeven was 15 jaar terug hilarisch, maar de Mannen in het Zwart en hun buitenaardse kwelgeesten blijken toch minder toekomstbestendig. MIBIII is zeker beter dan MIBII, maar het origineel blijft onovertroffen."

  André Nientied - Nu.nl
  60

  Smith heeft het duidelijk weer naar zijn zin

  "Het eindresultaat is dan een opeenstapeling van vaak erg amusante scènes, maar daar blijft het bij, want ook Sonnenfeld lukt het niet om dit tijdreisavontuur tot een coherent geheel te maken."

  Tom van Steensel - Filmpjekijken.com
  60

  Waardiger opvolger van het origineel dan zijn voorganger

  "Waar het tweede deel nog werd gegijzeld door uitvergrote elementen die in kleinere mate de eerste film juist succesvol maakten, durven de makers dit keer duidelijk meer los te laten en gewoon wat andere hoekjes van het rijkgevulde MIB-universum te belichten."

  Thierry Verhoeven - FilmTotaal
  50

  Futloos, inspiratieloos, kortom een rommeltje

  "Vooral Will Smith zal toch echt beter zijn best moeten doen en niet alleen moeten leunen op het trekken van gekke bekken. Het publiek wordt er namelijk net zo chagrijnig van als zijn partner in de film."

  Jonathan Spuij - MovieScene
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 23 mei 2012
  Distributeur: Sony Pictures Releasing
  Alternatieve titel: Men in Black 3 (3D), Men in Black III