Charlie St. Cloud

Charlie St. Cloud (2010)

Film1
6.6 / 10
64
Pers
57% 3
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Fantasy, Romantiek
Regie: Burr Steers
Cast: Zac Efron, Amanda Crew, meer »
Lengte: 99 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Romantisch drama met Zac Efron als een jongen die zo'n sterke band heeft met zijn overleden broertje dat hij nog altijd iedere avond met hem spreekt

Charlie McCloud is een succesvol zeiler die op wonderbaarlijke wijze een zwaar auto-ongeluk overleeft. Zijn jongere broer Sam (Charlie Tahan) overlijdt echter bij het afgrijselijke incident. Charlie probeert zijn verdriet te verwerken door een baan te nemen als toezichthouder bij het kerhof waar zijn broertje begraven ligt. De dood blijkt niet de speciale band tussen de twee broers te kunnen verbreken. Elke nacht heeft Charlie namelijk contact met Sam. Wanneer de knappe Tess (Amanda Crew) in zijn leven verschijnt, zal Charlie toch een keuze moeten maken tussen zijn dode broer of de springlevende vrouw van zijn dromen.

Gebaseerd op de roman 'The Death and Life of Charlie St. Cloud' van Ben Sherwood.*****

Film1 Recensie: The Sixth Sense in Disneyland

Als Zac Efron in de buurt is, lijken zelfs de (herfst)blaadjes aan de bomen gephotoshopt. Qua production design wedijvert het met een ingetogen versie van Disneyland, qua verhaal is de vrolijkheid iets verder te zoeken. Voor iedereen die een Nickelodeon serie ook graag in de bioscoop bekijkt.

Lees verder
 • Pers - 57%  
  60

  Charlie St. Cloud

  Charlie klampt zich een laatste keer vast aan zijn dode broer, om uiteindelijk toch voor het leven te kiezen. Deze scènes tonen aan dat Efron echt kan acteren en meer is dan een ster met een mooi koppie. Samen met het jeugdige talent Charlie Tahan, die zijn dode broertje speelt, tilt Efron de film regelmatig uit boven het niveau van een bovennatuurlijke soap.

  Fritz de Jong - Het Parool
  60

  Charlie St. Cloud

  Een aandoenlijk, in prachtige herfsttinten geschoten drama over de dood, rouwverwerking en... de liefde. Want regisseur Burr Steers (17 Again, Igby Goes Down) komt de liefhebbers van Zac én zwijmelen toch nog tegemoet door een lieflijk zeilmeisje het leven van Charlie in te laten varen. Gelukkig maar.

  Eric le Luc - Veronica Magazine
  50

  The Sixth Sense in Disneyland

  Als Zac Efron in de buurt is, lijken zelfs de (herfst)blaadjes aan de bomen gephotoshopt. Qua production design wedijvert het met een ingetogen versie van Disneyland, qua verhaal is de vrolijkheid iets verder te zoeken. Voor iedereen die een Nickelodeon serie ook graag in de bioscoop bekijkt.

  Alexander Zwart - Film1

  Charlie St. Cloud

  In het filmverhaaltje, een uitgescheurde bladzijde uit een kinderboek, lokt solozeilster en voormalig schoolgenote Amanda Crew hem naar het land der levenden terug. Niet door sprankelend te acteren, want knappe Zac moet niet weggespeeld worden. Weggespóéld wordt hij wel, door onophoudelijke golven van muziek. Meestal geen teken dat de regisseur en zijn vertelling het alleen afkunnen.

  Eric Koch - De Telegraaf

  Romantisch drama vol grote gebaren

  Afron en tegenspeelster Amanda Crew zijn een leuk, geloofwaardig stel, wat een aantal momenten oplevert die een betere film verdiend hadden. Hun blikken die half-toevallig kruisen in een druk café, hun eerste afspraakje: rake scènes waar weinig van overblijft zodra de film een quasi-fantastische wending neemt en de liefde het met kitsch en kabaal moet winnen van de dood.

  Kevin Toma - De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 21 oktober 2010
  Film1 première: Zaterdag 5 november 2011
  Distributeur: Universal Pictures International