X-Men: First Class

X-Men: First Class (2011)

Film1
7.5 / 10
94
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie
Regie: Matthew Vaughn
Cast: James McAvoy, Michael Fassbender, meer »
Lengte: 132 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Prequel waarin Charles Xavier en Erik Lehnsherr (Magneto) erachter komen dat ze superkrachten bezitten

Charles Xavier en Erik Lensherr, beter bekend als Professor X en Magneto, ontdekken op jonge leeftijd dat ze superkrachten bezitten. Als hun paden kruisen ontstaat een hechte vriendschap. Samen met andere mutanten trachten zij de wereld te behoeden voor een Derde Wereldoorlog. De traumatische jeugd van Erik zorgt er echter voor dat hij zijn woede richting hun gemeenschappelijke vijand moeilijk onder controle kan houden. Dit veroorzaakt een kloof tussen hem en Charles.

Deze vijfde film gebaseerd op de stripserie 'X-Men' vertelt hoe de eeuwigdurende strijd tussen de Brotherhood van Magneto en de X-Men van Professor X begonnen is. Naast Michael Fassbender en James McAvoy in de hoofdrollen is Jennifer Lawrence ('The Hunger Games') te zien als Mystique.********

Film1 Recensie: Kolkend vers bloed zet X-Men weer op de kaart

Michael Fassbender en James McAvoy leiden een sterke cast in de vijfde X-Men film die de franchise de broodnodige schop onder de kont geeft. Regisseur Vaughn en zijn scenaristen zorgen voor een ideale mix van actie, spanning en humor, wat een eersteklas superheldenfilm oplevert.

Lees verder