Arthur 3: De strijd tussen de twee werelden

Arthur 3: De strijd tussen de twee werelden (2011)

Film1
5.4 / 10
11
IMDb
5.5 / 10 3816
Pers
50% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Familie
Regie: Luc Besson
Cast: Boyan van der Heijden, Kim-Lian van der Meij, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Derde film over Arthur en de piepkleine Minimoys waarin de boosaardige Malthazard is uitgegroeid tot een reus van twee meter groot

Arthur is goed bevriend geraakt met de minimoys, de kleine wezentjes in de achtertuin van zijn oma die zijn opa vroeger tekende en echt bleken te bestaan. De dappere Arthur, de stoere prinses Selenia en de voorzichtige prins Betameche moeten echter opnieuw op avontuur. Ze ontdekken namelijk dat Malthazard naar de bovenwereld is gegaan en nu heel erg groot is. Opgejaagd door Malthazards klunzige zoon Darkos vertrekken onze helden ook naar de grote mensen-wereld. Daar moet Arthur weer groot worden om Malthazard en zijn helpers te stoppen. Het is het begin van een spannende strijd tussen de twee werelden...

Na de succesvolle eerdere bioscoopfilms over Arthur en zijn minivriendjes, is er nu een spannend vervolg: Arthur 3: De strijd tussen de twee werelden. In deze deels geanimeerde familiefilm krijgt minimoy Malthazard, de slechterik in het verhaal, een groeibrouwsel in handen. Het monstertje van 5 centimeter groeit uit tot een enorme reus en is vastbesloten de wereld te veroveren! Alleen Arthur, prinses Selenia (Kim-Lian van der Meij) en prins Betameche kunnen hem stoppen.*****

Film1 Recensie: Microscopische doorzetters

Het is mooi geweest na dit derde deel in de 'Arthur en de Minimoys' reeks. Toch vormt deze afsluiter nog de grootste visuele uitdaging, omdat het animatie en live action het best samen weet te laten gaan. De personages willen nog niet echt tot leven komen.

Lees verder
 • Pers - 50%  
  50

  Microscopische doorzetters

  Het is mooi geweest na dit derde deel in de 'Arthur en de Minimoys' reeks. Toch vormt deze afsluiter nog de grootste visuele uitdaging, omdat het animatie en live action het best samen weet te laten gaan. De personages willen nog niet echt tot leven komen.

  Arjan Welles - Film1

  Geen samenhangend avontuur

  "Kinderen die per se willen weten hoe dit verhaal afloopt, moeten vooral gaan kijken. Maar als uw kroost er niet zelf over begint: lekker links laten liggen, dit glimmend verpakte allegaartje."

  Fritz de Jong - Het Parool

  Gemoedelijke strijd tussen goed en kwaad

  "Arthur 3 kent genoeg aardige momenten, maar blijft te veel een allegaartje van originele vondsten, gerecyclede ideeŽn en filmcitaten."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant

  Klein maar dapper

  "Veel actie en weinig rust voor onze held in Arthur 3, de strijd tussen twee werelden en dat is ook wel een beetje jammer, want de romantiek van de eerste twee delen komt daardoor wat minder tot z'n recht."

  Dick van den Heuvel - De Telegraaf
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 27 januari 2011
  Film1 première: Zondag 29 januari 2012
  Distributeur: Entertainment One Benelux
  Alternatieve titel: Arthur and the Two Worlds War, Arthur et la guerre des deux mondes