Animals United

Animals United (2011)

Film1
6.2 / 10
18
IMDb
4.9 / 10 3471
Pers
40% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie
Regie: Reinhard Klooss, Holger Tappe
Cast: Marc Nochem, Peter Bolhuis, meer »
Lengte: 92 minuten
Land: Duitsland
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Animatiefilm waarin stokstaartje Billy en zijn leeuwenvriend Socrates wachten op de overstroming van de Delta, maar de mens heeft een dam gebouwd

Het ondeugende stokstaartje Billy wacht samen met zijn beste vriend Socrates, de vriendelijke leeuw, geduldig op de jaarlijkse watervloed. Ze wachten en wachten, maar de toestroom van water blijft uit. Billy ontdekt de reden van het gebrek aan water in de delta: mensen hebben een reusachtige dam gebouwd. Tijdens de waterzoektocht ontmoeten Billy en Socrates veel wilde en grappige dieren die vanuit allerlei landen zijn neergestreken in Afrika. Ze zijn allen op zoek naar een nieuw thuis, weggejaagd door vuurzeeŽn, olierampen en andere ellende veroorzaakt door mensen. Zal Billy met zijn nieuwe vrienden de savanne kunnen redden?

Animals United is een Duitse 3D-productie van Ambient Entertainment, die onder andere Back to Gaya uitbracht.****

Film1 Recensie: Onoriginele beestenbende

Deze inspiratieloze animatiefilm recyclet grapjes tot het een ons weegt en bedient zich van een flauw en flinterdun verhaaltje. De personages doen wel erg sterk denken aan die uit soortgelijke animatiefilms. De ecologische boodschap slaat hierdoor compleet dood.

Lees verder
 • Pers - 40%  
  40

  Onoriginele beestenbende

  Deze inspiratieloze animatiefilm recyclet grapjes tot het een ons weegt en bedient zich van een flauw en flinterdun verhaaltje. De personages doen wel erg sterk denken aan die uit soortgelijke animatiefilms. De ecologische boodschap slaat hierdoor compleet dood.

  Arjan Welles - Film1

  Het enige wat ontbreekt, is een gironummer

  "De dieren trekken onder leiding van een leeuw en een stokstaartje op naar de dam om die te slopen. Een beveiliger bindt de strijd aan met hen. Voor wie het aan het einde nog niet heeft begrepen, legt een stokoude schildpad nog eens uit hoe het zit met de mensheid: ''Ze hebben alles vernietigd wat op hun pad kwam.'' Het enige wat ontbreekt, is een gironummer."

  Jos van der Burg, Het Parool

  Slecht geschreven haastwerk

  "Regisseurs Klooss en Tappe husselen alle afgekloven thema's van de hedendaagse animatiefilm door elkaar, in een productie die al op het eerste gezicht als een derivaat overkomt. Animals United is slecht geschreven haastwerk, zonder enig spoor van creatieve finesse; Erich Kšstners klassieke kinderboek 'Der Konferenz der Tiere' had een liefdevollere bewerking verdiend."

  Kevin Toma, De Volkskrant
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 28 april 2011
  Film1 première: Zondag 6 mei 2012
  Distributeur: Entertainment One Benelux
  Alternatieve titel: Animals United 3D, Konferenz der Tiere