Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)

Film1
6.6 / 10
59
IMDb
7 / 10 76481
Pers
58% 9
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Avontuur, Familie
Regie: Eric Darnell
Cast: Ben Stiller, Chris Rock, meer »
Lengte: 93 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Alex de Leeuw, Marty de Zebra, Gloria het Nijlpaard en Melman de Giraffe en de pinguïns zetten Europa op z'n kop

Alex de Leeuw, Marty de Zebra, Gloria het Nijlpaard en Melman de Giraffe proberen samen met de maffe pinguïns nog steeds hun weg terug te vinden naar New York. Ze komen tijdens hun reis uit in Europa, waar ze allerlei doldwaze avonturen beleven. De groep wordt achterna gezeten door de gemene commandant DuBois van de dierenpolitie. Maar ze ontdekken de perfecte manier om onopgemerkt door Europa te reizen: samen met een circus dat ze helemaal omtoveren in Madagascar stijl.

Dit derde deel uit de 'Madagascar'-reeks werd opnieuw geregisseerd door Tom McGrath en Eric Darnell. Het scenario schreef Darnell dit keer samen met Noah Baumbach, wiens script van 'The Squid and the Whale' in 2006 genomineerd was voor een Oscar. • Pers - 58%  
  80

  Spat van het scherm

  "Het kleurrijke spektakel waar we in de tweede helft van de film worden getrakteerd, is voor animatieliefhebbers puur genieten. (...) Het is de perfecte manier om te verbloemen dat het verhaal niet heel veel anders is dan wat we eerder al zagen in de 'Madagascar'-reeks. Maar het is een aanpak die werkt."

  Patricia Smagge - CineMagazine
  70

  Het geheel is meer dan de som der delen

  "het script staat bol van de leuke nieuwe personages, geestige momenten en grappen van het intelligentere soort. De kennismaking van de vier en hun verstekelingen met een Europees circusgezelschap is een goede zet. Het verschaft de mogelijkheid een blik amusante sidekicks open te trekken met uiteenlopende accenten"

  Danitsa Linders - FilmTotaal
  60

  Amusant voor jong en oud

  "kleurrijker, grappiger en kent leukere nieuwe personages dan Escape 2 Africa. Helaas is er onnodig veel actie, een weinig origineel verhaal en dubieus gebruik van muziek toegevoegd."

  Matthijs van der Veer - MovieScene
  60

  Kleurrijke, vrolijke act vol over elkaar heen buitelende grappen

  "...een avontuur vol absurde grappen. (...) De karakters van de vier hoofdpersonages zijn ditmaal niet erg diep uitgewerkt, maar vervelend is dat niet. We kennen ze toch al. Bovendien schept dat ruimte voor drie nieuwe personages."

  Barend de Voogd - Nu.nl
  60

  Prima vermaak voor jong en oud

  "...de Madagascar-serie weet zich met deel drie gelukkig te herpakken. Dat komt in de eerste plaats door de scenariobijdrage van regisseur/scenarist Noah Baumbach, die na het script voor Fantastic Mr. Fox de smaak voor animatie duidelijk te pakken heeft. Met zijn komst is het verhaal een stuk frisser en zijn de grappen - ook voor volwassenen - een stuk leuker geworden."

  Edgar Schaake - Veronica Magazine
  60

  Verhaal ondergeschikt aan slapstickactie

  "het animatieteam pakt uit met een show die in de buurt komt van een psychedelische trip (...) Tegelijk zorgt het hoge hapslikweggehalte ervoor dat er nauwelijks één moment echt blijft hangen."

  Berend Jan Bockting - de Volkskrant
  50

  Geen innovatie bij DreamWorks

  "Aan het eind zakt zelfs het hele concept achter Madagascar als een kaartenhuis in elkaar. Immers wordt het grote obstakel van de vorige films - op een ander continent geraken - hier in één simpele scène schaamteloos opgelost."

  Sebastiaan Quekel - Filmpjekijken.com
  40

  Alleen leuk voor het jonge grut

  "Madagascar 3 is beter dan het teleurstellende en futloze tweede deel. Maar de film voelt met zijn negentig minuten bovenal als een te lange kermisattractie, die vooral als doel heeft de kijker zoveel mogelijk felle kleurtjes en lawaai voor te schotelen."

  Robbert Blokland - Spits
  40

  Onnozel circusspektakel

  "Indrukwekkend is het zeker. Maar ook onnozel. Het lijkt erop dat de makers ernaar streefden Madagascar 3 boven het niveau van simpel kindervermaak uit te tillen. Dat kunnen ze toch maar beter aan de collega's van Pixar overlaten."

  Jelle Schot - Cinema.nl
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 juli 2012
  Film1 première: Vrijdag 7 juni 2013
  Distributeur: Universal Pictures International
  Alternatieve titel: Madagascar 3: Op avontuur in Europa (3D) (OV)